
Rye Tai
Rye Tai är en modern twist på den klassiska tiki-cocktailen Mai Tai, där rom ersätts med kryddig rye whiskey. Denna variant skapades av bartendern Nick Brown på baren The Spaniard i New York City. Genom att kombinera traditionella tiki-ingredienser med rye whiskey får drinken en unik balans mellan tropisk fruktighet & kryddig komplexitet.

Svårhetsgrad:
Medel
Rye Tai
Ingredienser
- 60 ml Rye whiskey
- 25 ml Orgeat
- 25 ml Citronjuice
- 25 ml Ananasjuice
- 6-10 stänk Aromatiska bitter
Instruktioner
- Kombinera alla ingredienser, förutom bitters, i en shaker & fyll med is
- Skaka tills väl kylt
- Sila upp över krossad is i valt glas
- Stänk på bittern så att det skapar ett vackert lager längst upp på drinken
- Fyll på med mer is om det behövs & garnera
Rekommenderad utrustning
