Rattlesnake med ryewhisky, citronjuice, sockerlag, äggvita & absinth

Rattlesnake

Rattlesnake introducerades i The Savoy Cocktail Book 1930 som skrevs av Harry Craddock. Här beskrivs den humoristiskt som en dryck som “antingen botar ett skallerormsbett, dödar skallerormen eller får dig att se dem”. Den representerar en tid då bartenders experimenterade med att förbättra klassiska recept genom att tillsätta nya ingredienser, i detta fall absint, för att skapa en mer komplex smakprofil

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Rattlesnake med ryewhisky, citronjuice, sockerlag, äggvita & absinth

Rattlesnake

Inget betyg än
Balanserad kombination av syrlig citron, sötma från sockerlag, kryddighet från rye whiskey & en subtil örtighet från absinten. Äggvitan bidrar med en len & krämig textur, vilket gör drinken både uppfriskande & sofistikerad.
Course Drinkar
Keyword Absinth, äggvita, citronjuice, Rye whisky, sockerlag
Prep Time 2 minutes
Cook Time 2 minutes
Total Time 4 minutes
Servings 1

Ingredienser

Instruktioner

  • Skölj valt glas med absinthen
  • Addera övriga ingredienser till en shaker
  • Torrskaka, utan is, tills ett skum bildas.
  • Addera is & skaka igen tills väl kylt
  • Sila upp i valt glas