
Perfect Manhattan
Perfect Manhattan är en variant på den klassiska Manhattan-cocktailen, som dokumenterades redan i slutet av 1800-talet. Själva namnet “Perfect” syftar på balansen mellan lika delar söt & torr vermouth – en metod som användes för att mildra sötman & ge drinken större aromatisk bredd.
Denna version började förekomma i cocktailböcker från tidigt 1900-tal, bland annat i Recipes for Mixed Drinks av Hugo Ensslin (1916) & senare i The Savoy Cocktail Book (1930). Det är en stil som länge tilltalat dem som söker en mindre söt Manhattan men utan att gå så långt som till en Dry Manhattan. Perfect Manhattan har sedan dess blivit en självklar medlem i Manhattan-familjen & serveras idag på cocktailbarer världen över.
Perfect Manhattan är en idealisk cocktail för dig som uppskattar klassiska whiskeydrinkar med balans. Den kombinerar det bästa från både söt & torr vermouth & erbjuder en sofistikerad smakresa med tydlig whiskeynärvaro, avrundad med örtiga & fruktiga nyanser.

Svårhetsgrad:
Medel
Perfect Manhattan
Ingredienser
- 60 ml Rye whisky
- 15 ml Torr vermouth
- 15 ml Söt vermouth
- 2 stänk Aromatiska bitter
Instruktioner
- Kombinera alla ingredienser i ett rörglas & fyll med is
- Rör tills väl kylt
- Sila upp i valt glas & pressa en citronzest över
Rekommenderad utrustning
