Manhattan görs med bourbon, söt vermouth & marashino

Manhattan

Manhattan är en av de äldsta & mest välkända cocktails & den har sitt ursprung i New York City under 1800-talet. Det finns flera historier om dess skapande, men den mest accepterade versionen attribuerar cocktailen till Manhattan Club i New York City, där det sägs att det skapades för en bankett anordnad av Jennie Jerome (Lady Randolph Churchill, Winston Churchills mor) på 1870-talet.

Vermouth, en aromatiserad & förstärkt vin, blev populär i cocktails under denna tid på grund av dess förmåga att mjuka upp de hårdare smakerna av sprit, & dess sötma balanserar den starka & något kryddiga smaken av rye whisky i en Manhattan.

Manhattan har förblivit en stapelvara på cocktailmenyer runt om i världen, med dess enkelhet & balanserade smaker som uppskattas av många. Det är också ett grundläggande recept som har lett till många variationer, inklusive moderna twistar som innehåller andra spritdrycker, bitter & söta komponenter.

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Manhattan görs med bourbon, söt vermouth & marashino

Manhattan

Skriv ut receptet
Manhattan är en klassisk cocktail som består av whisky, ofta rye eller bourbon, söt vermouth & Angostura bitter. Den serveras oftast i ett cocktailglas & är vanligtvis garnerad med en cocktailbär.
Keyword Angostura Bitters, bourbon, söt vermouth
Förberedelser 2 minuter
Tillagningstid 2 minuter
Portioner 1

Utrustning

Ingredienser

  • 50 ml Bourbon Gärna rye
  • 30 ml Söt vermouth
  • 2 stänk Angostura Bitters
  • 1 st Maraschinobär

Instruktioner

Manhattan

  • Häll alla ingredienser i ett rörglas
  • Rör om tills väl kyld
  • Sila upp i ett cocktailglas
  • Garnera med maraschinobär

Fler Artiklar & Recept med Whisky