Manhattan
Manhattan är en av de äldsta & mest välkända cocktails & den har sitt ursprung i New York City under 1800-talet. Det finns flera historier om dess skapande, men den mest accepterade versionen attribuerar cocktailen till Manhattan Club i New York City, där det sägs att det skapades för en bankett anordnad av Jennie Jerome (Lady Randolph Churchill, Winston Churchills mor) på 1870-talet.
Vermouth, en aromatiserad & förstärkt vin, blev populär i cocktails under denna tid på grund av dess förmåga att mjuka upp de hårdare smakerna av sprit, & dess sötma balanserar den starka & något kryddiga smaken av rye whisky i en Manhattan.
Manhattan har förblivit en stapelvara på cocktailmenyer runt om i världen, med dess enkelhet & balanserade smaker som uppskattas av många. Det är också ett grundläggande recept som har lett till många variationer, inklusive moderna twistar som innehåller andra spritdrycker, bitter & söta komponenter.
Svårhetsgrad:
Medel
Manhattan
Ingredienser
- 50 ml Bourbon Gärna rye
- 30 ml Söt vermouth
- 2 stänk Angostura Bitters
- 1 st Maraschinobär
Instruktioner
Manhattan
- Häll alla ingredienser i ett rörglas
- Rör om tills väl kyld
- Sila upp i ett cocktailglas
- Garnera med maraschinobär