Mint Julep, bourbon & mynta

Mint Julep

Mint Julep har en lång historia som sträcker sig tillbaka till 1700-talet. Ursprungligen användes termen "julep" för att beskriva en söt dryck som användes för att maskera smaken av medicin. Mint Julep, som vi känner till den idag, började bli populär i södra USA på 1700- & 1800-talet, där den serverades som en förfriskande dryck att njuta av i regionens varma klimat.

Kopplingen mellan den & Kentucky Derby började på 1930-talet, när cocktailen blev den officiella drycken för hästkapplöpningen. Varje år serveras över 120,000 under de två dagarna av evenemanget.

Idag är drinken inte bara en stapelvara vid Kentucky Derby, men den är också en populär cocktail att njuta av under sommarmånaderna tack vare dess förfriskande smaker & kyla från krossad is.

 

 

easy-icon

Svårhetsgrad: Lätt

Mint Julep, bourbon & mynta

Mint Julep

Skriv ut receptet Lägg till i din receptbok
En förfriskande cocktail som är känd för sin distinkta myntsmak & dess koppling till den amerikanska södern, särskilt Kentucky Derby. Den består av bourbon, färsk mynta, socker & krossad is, & serveras oftast i ett silver eller tennmugg & är garnerad med mer färsk mynta.
Dela på Facebook
Course Drinkar
Keyword bourbon, mynta, sockerlag
Prep Time 2 minutes
Cook Time 2 minutes
Servings 1

Utrustning

Ingredienser

Instruktioner

Mint Julep

  • Häll bourbon & sockerlag i en mugg/kopp
  • Lägg in myntabladen & rör om drycken
  • Häll på krossad is & rör om
  • Topp med ytterligare krossad is
  • Garnera med en myntatopp