Left Hand med bourbon, söt vermouth, campari & chokladbitters

Left Hand

Left Hand introducerades i början av 2000-talet som en del av en serie drinkar kallad “Hand”-serien på Milk & Honey. Denna serie inkluderade även Right Hand (med rom), Tres Hands (med tequila & mezcal) & Smoking Hand (med skotsk whisky) .

Sam Ross skapade Left Hand genom att kombinera bourbon, söt vermouth & Campari – en trio som påminner om en Boulevardier – men lade till chokladbitters för att ge en ny dimension till drinken. Denna lilla justering resulterade i en cocktail med en unik balans mellan sötma, bitterhet & chokladtoner .

Namnet “Left Hand” sägs vara en referens till en yacht som användes av FBI under en operation mot den amerikanska maffian, vilket också avspeglas i drinkens blandning av italienska & amerikanska ingredienser .

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Left Hand med bourbon, söt vermouth, campari & chokladbitters

Left Hand

Inget betyg än
Harmonisk balans mellan den kryddiga sötman från bourbon, den bittra apelsintonen från Campari & den rika komplexiteten från chokladbitters. Resultatet är en sofistikerad cocktail med djup & elegans, perfekt för den som uppskattar både Negroni & Manhattan.
Course Drinkar
Keyword bourbon, campari, chokladbitters, söt vermouth
Prep Time 2 minutes
Cook Time 2 minutes
Total Time 4 minutes
Servings 1

Ingredienser

  • 45 ml Bourbon
  • 25 ml Söt vermouth
  • 25 ml Campari
  • 3 stänk Chokladbitters

Instruktioner

  • Kombinera alla ingredienser i ett rörglas & fyll med is
  • Rör tills väl kylt
  • Sila upp i valt glas

Rekommenderad utrustning