Irish Coffee
Irish Coffee skapades först av Joe Sheridan, en kok & bartender på Foynes flygplats i County Limerick, Irland, under 1940-talet. Enligt historien kom Sheridan på idén en kall vinterkväll då han ville värma upp en grupp amerikanska turister som hade kommit tillbaka till flygplatsen efter att deras flyg hade blivit inställt på grund av dåligt väder.
När en av passagerarna frågade om det var brasilianskt kaffe svarade Sheridan skämtsamt att det var "irländskt kaffe", vilket gav upphov till drinkens namn. Den kom till USA genom Stanton Delaplane, en resejournalist, som introducerade den på Buena Vista Cafe i San Francisco.
Idag är Irish Coffee en populär cocktail runt om i världen, särskilt på kalla dagar eller som en avslutande dryck efter en middag. Dess kombination av kaffe & whisky, sötad med socker & mjukad med grädde, är en tröstande behandling för många.
Svårhetsgrad:
Medel
Irish Coffee
Utrustning
- 1 Barsked
Ingredienser
- 50 ml Irländsk whisky
- 90 ml Starkt kaffe
- 2 barskedar Råsocker
- 30 ml Lättskakad grädde
Instruktioner
Irish Coffee
- Häll råsocker & whisky ett glas
- Rör om & tillsätt kaffe tills råsockret lösts upp
- Skikta lättskakad grädde på toppen
Fler Artiklar & Recept med Whisky
Irish Coffee är en klassisk varm drink som består av kaffe, irländsk whiskey, socker & grädde.
Blanda irländsk whiskey & brunt socker i en värmetålig kopp eller glas. Häll på varmt kaffe & toppa försiktigt med lätt vispad grädde.
Irländsk whiskey, som Jameson. Tullamore Dew eller Bushmills, är traditionellt det bästa valet på grund av dess mjuka & balanserade smak.
Grädden ska vara lätt vispad så att den flyter på toppen av drinken utan att sjunka ner.
Traditionellt serveras Irish Coffee i ett värmetåligt glas med en liten fot, men en värmetålig mugg fungerar också.