Fancy Free med bourbon, marashinolikör & bitters

Fancy Free

Fancy Free dök först upp i Crosby Gaige’s Cocktail Guide & Ladies’ Companion från 1940. Den ursprungliga versionen skakades & serverades i ett glas med sockrad kant. Med tiden har receptet utvecklats till en variant av Old Fashioned, där socker ersätts med maraschinolikör, vilket ger en mer komplex smakprofil. 

Denna cocktail är ett exempel på en “improved cocktail”, en term som användes under 1800-talet för att beskriva drinkar där man lade till likörer som maraschinolikör för att ge extra djup & komplexitet. 

Fancy Free har bevarats genom åren tack vare sin enkla men effektiva kombination av ingredienser och fortsätter att vara en favorit bland bourbonälskare som söker en twist på den klassiska Old Fashioned.

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Fancy Free med bourbon, marashinolikör & bitters

Fancy Free

Inget betyg än
Balanserad smakprofil där bourbons rika & robusta toner möter maraschinolikörens nötiga & fruktiga nyanser. Tillsatsen av både aromatiska- & orange bitters ger en extra dimension av kryddighet & citrus, vilket resulterar i en sofistikerad & välbalanserad cocktail.
Course Drinkar
Keyword Angostura Bitters, bourbon, marashinolikör, orange bitters
Prep Time 2 minutes
Cook Time 2 minutes
Total Time 4 minutes
Servings 1

Ingredienser

  • 50 ml Bourbon
  • 15 ml Marashinolikör
  • 3 stänk Aromatiska bitter
  • 2 stänk Orange bitters

Instruktioner

  • Kombinera alla ingredienser i ett rörglas & fyll med is
  • Rör tills väl kylt
  • Servera över is i valt glas & garnera efter tycke

Rekommenderad utrustning