
Amaretto Sour (Jeffrey Morganthaler)
Den ursprungliga Amaretto Sour introducerades på 1970-talet som en enkel blandning av amaretto & citronjuice. Under 1980-talet blev drinken populär men kritiserades ofta för sin överdrivna sötma & brist på balans. Morgenthaler såg potentialen i drinken & beslutade sig för att uppdatera receptet genom att tillsätta caskstrength bourbon för att ge styrka & komplexitet. Denna version har sedan dess blivit en modern klassiker & ett exempel på hur traditionella cocktails kan förnyas för att passa moderna smakpreferenser.

Svårhetsgrad:
Medel

Amaretto Sour
Ingredienser
- 45 ml Amaretto
- 20 ml Bourbon Caskstrength
- 30 ml Citronjuice
- 5 ml Sockerlag Gärna 2:1
- 1/2 Äggvita
Instruktioner
- Tillsätt alla ingredienser i en shaker
- Skaka utan is, torrskaka, för att skapa ett härligt skum
- Tillsätt is & skaka tills väl kyld
- Sila upp i valt glas & garnera med citron