Amaretto Sour (Morganthaler) med bourbon, amaretto, citronjuice, sockerlag & äggvita

Amaretto Sour (Jeffrey Morganthaler)

Den ursprungliga Amaretto Sour introducerades på 1970-talet som en enkel blandning av amaretto & citronjuice. Under 1980-talet blev drinken populär men kritiserades ofta för sin överdrivna sötma & brist på balans. Morgenthaler såg potentialen i drinken & beslutade sig för att uppdatera receptet genom att tillsätta caskstrength bourbon för att ge styrka & komplexitet. Denna version har sedan dess blivit en modern klassiker & ett exempel på hur traditionella cocktails kan förnyas för att passa moderna smakpreferenser.

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Amaretto Sour (Morganthaler) med bourbon, amaretto, citronjuice, sockerlag & äggvita

Amaretto Sour

Inget betyg än
Harmonisk blandning av sötma från amaretton, syrlighet från färskpressad citronjuice & djup från caskstrength bourbon. Tillsatsen av äggvita ger drinken en silkeslen konsistens & ett inbjudande skum på toppen.
Course Drinkar
Keyword äggvita, amaretto, bourbon, citronjuice, sockerlag
Prep Time 2 minutes
Cook Time 2 minutes
Total Time 4 minutes
Servings

Ingredienser

Instruktioner

  • Tillsätt alla ingredienser i en shaker
  • Skaka utan is, torrskaka, för att skapa ett härligt skum
  • Tillsätt is & skaka tills väl kyld
  • Sila upp i valt glas & garnera med citron