
A la Louisiane
A La Louisiane, även kallad De La Louisiane eller Cocktail à la Louisiane, har sitt ursprung i New Orleans – signaturdrinken på restaurang La Louisiane, grundad 1881. Första dokumentationen skedde 1937 i Stanley Clisby Arthurs bok Famous New Orleans Drinks and How to Mix ’Em, där drinken presenteras som en örtig variation av klassikern Vieux Carré.
Efter att ha fallit i glömska återupplivades den i Jim Meehan’s The PDT Cocktail Book (2011), vilket återförde A La Louisiane till cocktailvärldens repertoar. Numera anses det vara en del av New Orleans arv & återfinns som ett finstämt alternativ till Sazerac & Vieux Carré.

Svårhetsgrad:
Medel
A la Louisiane
Ingredienser
- 60 ml Rye whisky
- 25 ml Söt vermouth
- 25 ml Benedictine D.O.M
- 3 stänk Absinthe
- 3 stänk Peychaud´s Bitter
Instruktioner
- Kombinera alla ingredienser i ett rörglas & fyll med is
- Rör tills väl kylt
- Sila upp i valt glas
Rekommenderad utrustning
