sazerac med rye, absinth, bitters & socker

Sazerac

Sazerac har sitt ursprung i mitten av 1800-talet i New Orleans, Louisiana. Den ursprungliga cocktailen var faktiskt baserad på konjak & skapades av Antoine Amédée Peychaud, en apotekare & skaparen av Peychaud's Bitters.

Drinkens namn kommer från Sazerac de Forge et Fils, en konjak som ursprungligen användes i cocktailen. Under 1870-talet, på grund av problem med vinlus (som drabbade konjakproduktionen i Frankrike), byttes konjak ut mot rågwhisky, vilket skapade den version av cocktailen som vi känner till idag.

Idag är Sazerac en populär cocktail runt om i världen, & den är särskilt associerad med New Orleans, där den ofta kallas "den officiella cocktailen i New Orleans". Dess unika kombination av smaker gör den till en djup & komplex cocktail som är både uppfriskande & värmande.

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

sazerac med rye, absinth, bitters & socker

Sazerac

Skriv ut receptet
Sazerac är en klassisk amerikansk cocktail som är känd för att vara en av de äldsta kända cocktailarna i USA. Den är framstående i sin rika och komplexa smakprofil, som kombinerar rågwhisky (eller ibland konjak), absint, Peychaud's Bitters, & en twist av citronskal.
Keyword Absinth, Angostura Bitters, citronzest, Peychaud´s Bitter, Rye whisky, sockerlag
Förberedelser 1 minute
Tillagningstid 2 minuter
Portioner 1

Utrustning

Ingredienser

  • 50 ml Rye whisky
  • 15 ml Sockerlag
  • 2 stänk Peychaud´s bitter
  • 2 stänk Angostura bitter
  • 2 stänk Absinth

Instruktioner

Sazerac

  • Rulla absinth i ett väl kylt whiskyglas
  • Tillsätt övriga ingredienser i ett rörglas med is
  • Rör & sila upp över en stor isbit i whiskyglaset
  • Twista en citronzest över drinken & lägg ner bredvid isbiten

Fler Artiklar & Recept med Whisky