Sazerac
Sazerac har sitt ursprung i mitten av 1800-talet i New Orleans, Louisiana. Den ursprungliga cocktailen var faktiskt baserad på konjak & skapades av Antoine Amédée Peychaud, en apotekare & skaparen av Peychaud's Bitters.
Drinkens namn kommer från Sazerac de Forge et Fils, en konjak som ursprungligen användes i cocktailen. Under 1870-talet, på grund av problem med vinlus (som drabbade konjakproduktionen i Frankrike), byttes konjak ut mot rågwhisky, vilket skapade den version av cocktailen som vi känner till idag.
Idag är Sazerac en populär cocktail runt om i världen, & den är särskilt associerad med New Orleans, där den ofta kallas "den officiella cocktailen i New Orleans". Dess unika kombination av smaker gör den till en djup & komplex cocktail som är både uppfriskande & värmande.
Svårhetsgrad:
Medel
Sazerac
Ingredienser
- 50 ml Rye whisky
- 15 ml Sockerlag
- 2 stänk Peychaud´s bitter
- 2 stänk Angostura bitter
- 2 stänk Absinth
Instruktioner
Sazerac
- Rulla absinth i ett väl kylt whiskyglas
- Tillsätt övriga ingredienser i ett rörglas med is
- Rör & sila upp över en stor isbit i whiskyglaset
- Twista en citronzest över drinken & lägg ner bredvid isbiten