El Burro med tequila, limejuice, sockerlag, bitter & ginger beer

El Burro

El Burro är den tequila-baserade föregångaren till dagens Mexican Mule. Den började synas på barprogram i Kalifornien & sydvästra USA under 1990-talet, då bartenders började göra variationer på Moscow Mule genom att byta ut vodkan mot tequila.

Namnet “El Burro” dök upp innan Mule-namngivningen började standardiseras, & var en humoristisk referens till åsnan — Mexikos klassiska packdjur — parallellt med att Moscow Mule redan hade gjort djurnamn populära i cocktails.

När Mule-konceptet exploderade under 2010-talets craft cocktail-boom, bytte många barer namn från “El Burro” till Mexican Mule för att rama in drinken tydligare som en variant av originalet.

El Burro lever ändå kvar som det mer lekfulla, lite råare ursprungsnamnet — den första etablerade tequila-mule-drinken innan stilen fick sitt moderna namn.

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

El Burro

Inget betyg än
Frisk, lätt kryddig & livlig tequila-highball där ingefärans hetta möter agavens rena, gröna toner. Limejuicen ger en skarp syra & ginger beer står för bubblighet & värmande krydda. Resultatet är en pigg, uppfriskande & direkt drink med tydlig agaveprofil, mjuk sötma & en kryddigt bitande avslutning.
Course Drinkar
Keyword 2:1 sockerlag, Aromatiska bitter, ginger beer, limejuice, Tequila
Prep Time 1 minute
Cook Time 1 minute
Total Time 2 minutes
Servings 1

Ingredienser

Instruktioner

  • Häll ingredienserna direkt i valt glas
  • Fyll med is
  • Garnera med ett limehjul
El Burro med tequila, limejuice, sockerlag, bitter & ginger beer