Strawberry Daiquiri görs med ljus rom, jordgubbssockerlag & limejuice

Strawberry Daiquiri

Daiquiri uppstod på Kuba i början av 1900-talet & tillskrivs ofta Jennings Cox, en amerikansk ingenjör. Basen av rom, lime & socker utgör en klassisk sour-formel, & har gett upphov till många variationer.

Strawberry Daiquiri blev särskilt populär i frozen-form under 1980-talet, men den version som använder jordgubbssockerlag i en klassisk, skakad cocktail har vuxit i popularitet bland bartenders under 2000-talet. Den ger en mer ren, balanserad smakprofil & är ett exempel på hur klassiska drinkar kan förädlas med enkel teknik & fräscha ingredienser.

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Strawberry Daiquiri

Inget betyg än
Somrig & livlig cocktail med en tydlig bärig sötma som möts av frisk lime & rommens mjuka, sockerrika bas. Smaken är fyllig, fruktig & fräsch – som solmogna jordgubbar i flytande form. Den vackra röda färgen & lätt syrliga avslutningen gör drinken både festlig & lättdrucken.
Course Drinkar
Keyword jordgubbssockerlag, limejuice, Ljus rom
Prep Time 2 minutes
Cook Time 2 minutes
Total Time 4 minutes
Servings 1

Ingredienser

Instruktioner

  • Kombinera alla ingredienser i en shaker & fyll med is
  • Skaka tills väl kyld
  • Sila upp i valt glas & garnera efter tycke
Strawberry Daiquiri görs med ljus rom, jordgubbssockerlag & limejuice