
Strawberry Daiquiri
Daiquiri uppstod på Kuba i början av 1900-talet & tillskrivs ofta Jennings Cox, en amerikansk ingenjör. Basen av rom, lime & socker utgör en klassisk sour-formel, & har gett upphov till många variationer.
Strawberry Daiquiri blev särskilt populär i frozen-form under 1980-talet, men den version som använder jordgubbssockerlag i en klassisk, skakad cocktail har vuxit i popularitet bland bartenders under 2000-talet. Den ger en mer ren, balanserad smakprofil & är ett exempel på hur klassiska drinkar kan förädlas med enkel teknik & fräscha ingredienser.

Svårhetsgrad:
Medel
Strawberry Daiquiri
Ingredienser
- 50 ml Ljus rom
- 30 ml Limejuice
- 20 ml Jordgubbssockerlag
Instruktioner
- Kombinera alla ingredienser i en shaker & fyll med is
- Skaka tills väl kyld
- Sila upp i valt glas & garnera efter tycke
Rekommenderad utrustning
