
Right Hand
Right Hand skapades av bartendern Michael McIlroy under hans tid på Milk & Honey, där han arbetade tillsammans med Sam Ross, skaparen av Left Hand. Båda drinkarna utvecklades omkring 2007–2008 & utgör varianter på den klassiska Negroni, där basalkoholen byts ut & chokladbitters tillförs för att skapa nya smakdimensioner.
Medan Left Hand använder bourbon som bas, valde McIlroy att använda lagrad rom i Right Hand, vilket ger en mjukare & sötare profil. Chokladbitters, särskilt Bittermens Xocolatl Mole Bitters, introducerades vid denna tidpunkt & inspirerade till skapandet av dessa nya cocktailvarianter.
“Hand”-serien inkluderar även andra variationer som Tres Hands (med tequila & mezcal) & Smoking Hand (med skotsk whisky), alla med samma grundstruktur: en basalkohol, Campari, söt vermouth & chokladbitters.

Svårhetsgrad:
Medel

Right Hand
Ingredienser
- 45 ml Lagrad rom
- 20 ml Italiens röd bitter
- 20 ml Söt vermouth
- 2 stänk Chokladbitters
Instruktioner
- Kombinera alla ingredienser i ett rörglas & fyll med is
- Rör tills väl kylt
- Sila upp i valt glas & pressa en zest över