Pauline
Pauline är en cocktail med vintageanknytning som först dokumenterats i Harry Craddock’s The Savoy Cocktail Book från 1930. I originalet beskrivs den som: “PAULINE COCKTAIL. (6 people) 3 Glasses Rum. 3 Glasses Sweetened Lemon Juice. 1 Dash Absinthe Bitters. A little Nutmeg, grated.”
Drinkens karaktär är tydligt släkt med traditionella sura romdrinkar som var vanliga vid tiden – med absintbitter & muskot ger den en aromatisk förfining som inte alla drinksorter hade. Den har återupptäckts & moderniserats på senare tid bland bartenders som vill ge klassiker ny lyster, som t.ex. på The Gibson i Washington D.C., där man anpassat receptet till rena sours med detaljjustering via absint & orange bitters
		Svårhetsgrad: 
 Medel
	
	Pauline
Ingredienser
- 45 ml Ljus rom
 - 25 ml Citronjuice
 - 15 ml 2:1 Sockerlag
 - 1 Barsked Absinthe
 - 1 stänk Orange Bitters
 - 3 droppar Saltlösning
 
Instruktioner
- Kombinera alla ingredienser i en shaker & fyll med is
 - Skaka till väl kylt
 - Sila upp i valt glas
 - Garnera efter tycke, här med torkad citron & riv lite muskot på toppen
 
Rekommenderad utrustning









