Kahlua Sour med Kahlua, rom, citronjuice, sockerlag & äggvita

Kahlua Sour

Kahlúa Sour skapades omkring 2006 av Peter Antonsson, då Brand Ambassador för Pernod Ricard i Sverige. Målet var att visa upp Kahlúa i ett nytt ljus – bort från dessertdrinkar & in i det klassiska sour-formatet. Antonsson inspirerades av traditionella sours men bytte basen mot kaffelikör, vilket gav en cocktail med både djup, syra & mjuk elegans.

 

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Kahlúa Sour

Inget betyg än
Oväntat balanserad cocktail där kaffelikörens djupa sötma möter syrlig citron & rundas av med krämig äggvita. Resultatet är en sofistikerad & len drink med smak av kaffe, citrus & en lätt fluffig textur – Smakar den inte lite som Calippo?
Course Drinkar
Keyword äggvita, citronjuice, Kahlua, Mörk rom, sockerlag
Prep Time 2 minutes
Cook Time 2 minutes
Total Time 4 minutes
Servings 1

Ingredienser

Alternativt Recept

Instruktioner

  • Kombinera ingredienserna i en shaker
  • Torrskaka, utan is, för att skapa ett skum & en textur
  • Addera is & skaka kall
  • Sila upp över is & garnera efter tycke
Kahlua Sour med Kahlua, rom, citronjuice, sockerlag & äggvita