
Hotel Nacional
Cocktailen Hotel Nacional skapades på 1930-talet på det prestigefyllda Hotel Nacional de Cuba i Havanna. Den tillskrivs ofta Wil P. Taylor, hotellets dåvarande barchef & tidigare manager på Waldorf Astoria i New York. Cocktailen blev snabbt en signaturdrink för hotellet & har sedan dess blivit en tidlös klassiker inom cocktailvärlden.
Genom åren har olika varianter av receptet förekommit, men kärnan i drinken – kombinationen av rom, ananasjuice & aprikoslikör – förblir oförändrad & fortsätter att erbjuda en smak av Kubas rika cocktailhistoria.

Svårhetsgrad:
Medel

Hotel Nacional
Ingredienser
- 45 ml Ljus rom
- 10 ml Aprikoslikör
- 30 ml Ananasjuice
- 15 ml Limejuice
- 15 ml Sockerlag
Instruktioner
- Kombinera alla ingredienser i en shaker & fyll med is
- Skaka tills väl kylt
- Sila upp i valt glas & garnera