Hotel Nacional med ljus rom, anansjuice, aprikoslikör, limejuice & sockerlag

Hotel Nacional

Cocktailen Hotel Nacional skapades på 1930-talet på det prestigefyllda Hotel Nacional de Cuba i Havanna. Den tillskrivs ofta Wil P. Taylor, hotellets dåvarande barchef & tidigare manager på Waldorf Astoria i New York. Cocktailen blev snabbt en signaturdrink för hotellet & har sedan dess blivit en tidlös klassiker inom cocktailvärlden.

Genom åren har olika varianter av receptet förekommit, men kärnan i drinken – kombinationen av rom, ananasjuice & aprikoslikör – förblir oförändrad & fortsätter att erbjuda en smak av Kubas rika cocktailhistoria.

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Hotel Nacional med ljus rom, anansjuice, aprikoslikör, limejuice & sockerlag

Hotel Nacional

Inget betyg än
Cocktailen kombinerar rommens fyllighet med sötman från ananasjuice & aprikoslikör, balanserat av limejuice. Resultatet är en uppfriskande & välbalanserad drink med en rik tropisk karaktär & en subtil syrlighet.
Course Drinkar
Keyword ananasjuice, aprikoslikör, limejuice, Ljus rom, sockerlag
Prep Time 2 minutes
Cook Time 2 minutes
Total Time 4 minutes
Servings 1

Ingredienser

Instruktioner

  • Kombinera alla ingredienser i en shaker & fyll med is
  • Skaka tills väl kylt
  • Sila upp i valt glas & garnera