Honeysuckle Daiquiri
Honeysuckle Daiquiri är nära knuten till David A. Embury, författaren till den klassiska cocktailboken The Fine Art of Mixing Drinks (1948). Embury föreslog flera varianter av den traditionella daiquirin & beskrev Honeysuckle som en särskilt elegant version där socker byts ut mot honungssirap för en mildare, mer aromatisk sötma.
Namnet “Honeysuckle” – engelska för kaprifol – anspelar på honungens blommiga karaktär snarare än någon botanisk ingrediens. Drinken kom att symbolisera Emburys syn på cocktails: enkelhet, balans & precision.
Honeysuckle Daiquiri är i dag en favorit bland bartenders som vill hylla både daiquirins kubanska ursprung & Emburys klassiska amerikanska mixologi. En tidlös kombination av tropisk renhet & litterär elegans.
Svårhetsgrad:
Medel
Honeysuckle Daiquiri
Ingredienser
- 60 ml Ljus rom
- 20 ml Citronjuice
- 15 ml Apelsinjuice
- 20 ml Honungssyrup
Instruktioner
- Kombinera alla ingredienser i en shaker & fyll med is
- Skaka tills väl kylt
- Sila upp i valt glas & garnera efter tycke
Rekommenderad utrustning








