Honeysuckle Daiquiri med rom, citronjuice, apelsinjuice & honungsvatten

Honeysuckle Daiquiri

Honeysuckle Daiquiri är nära knuten till David A. Embury, författaren till den klassiska cocktailboken The Fine Art of Mixing Drinks (1948). Embury föreslog flera varianter av den traditionella daiquirin & beskrev Honeysuckle som en särskilt elegant version där socker byts ut mot honungssirap för en mildare, mer aromatisk sötma.

Namnet “Honeysuckle” – engelska för kaprifol – anspelar på honungens blommiga karaktär snarare än någon botanisk ingrediens. Drinken kom att symbolisera Emburys syn på cocktails: enkelhet, balans & precision.

Honeysuckle Daiquiri är i dag en favorit bland bartenders som vill hylla både daiquirins kubanska ursprung & Emburys klassiska amerikanska mixologi. En tidlös kombination av tropisk renhet & litterär elegans.

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Honeysuckle Daiquiri

Inget betyg än
Blommig & fruktig variant av den klassiska daiquirin. Romen ger tropisk sötma, limejuicen frisk syra och honungssirapen en len, naturlig rundhet. Resultatet är en balanserad cocktail med värme, friskhet & elegans – sötare än originalet, men med samma rena struktur & klassisk charm.
Course Drinkar
Keyword apelsinjuice, citronjuice, Honungssyrup, Ljus rom
Prep Time 2 minutes
Cook Time 2 minutes
Total Time 4 minutes
Servings 1

Ingredienser

Instruktioner

  • Kombinera alla ingredienser i en shaker & fyll med is
  • Skaka tills väl kylt
  • Sila upp i valt glas & garnera efter tycke
Honeysuckle Daiquiri med rom, citronjuice, apelsinjuice & honungsvatten