
Greta Garbo - K W Sundin
Greta Garbo Cocktail är en klassisk cocktail som först dokumenterades år 1930 i Two Hundred Selected Drinks av K.W. Sundin. Drinken är en elegant & välbalanserad kombination av rom, limejuice, absint, Cointreau & grenadin, vilket ger den en fruktig, kryddig & något anisbetonad profil.
Vid samma tidpunkt omnämndes en enklare version av Greta Garbo Cocktail i den kubanska Manual Oficial de la Club de Cantineros de la República de Cuba, där den beskrevs som en Daiquiri med en touch av absint. Sundins version adderade dock Cointreau & grenadin, vilket skapade en djupare smakprofil & en subtil sötma.
Det idag mest accepterade & erkända receptet hittar du här.

Svårhetsgrad:
Medel

Greta Garbo - K W Sundin
Instruktioner
- Häll absinten i valt glas & coata insidan för att sedan hälla ut överflödet
- Häll resten av ingredienserna i en shaker & fyll med is
- Skaka tills väl kylt
- Sila upp i valt glas & garnera med ett limehjul