Greta Garbo Cocktail med ljus rom, marashinolikör, limejuice & absinth

Greta Garbo Cocktail

Greta Garbo Cocktail är en klassisk drink som först dokumenterades 1930 i två separata källor: Manual Oficial de la Club de Cantineros de la República de Cuba & Two Hundred Selected Drinks av K.W. Sundin.

Den kubanska bartendermanualen beskrev Greta Garbo Cocktail som en variant av Daiquiri, med en touch av absint som gav drinken en subtil anisnot. Samtidigt innehöll versionen i Sundins svenska cocktailbok en något mer komplex sammansättning med rom, limejuice, absint, Cointreau & grenadin, vilket gav en fruktigare & mer nyanserad smak.

Cocktailen skapades under en period då Greta Garbo hade blivit en internationell filmikon efter sitt genombrott i Hollywood på 1920-talet. Hennes mystiska & sofistikerade aura inspirerade många bartenders att skapa drinkar i hennes ära, & Greta Garbo Cocktail blev en hyllning till hennes tidlösa elegans & svenska arv.

Receptet har utvecklats sedan de första dokumentationerna & här finner du det vanligaste.

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Greta Garbo Cocktail med ljus rom, marashinolikör, limejuice & absinth

Greta Garbo Cocktail

Inget betyg än
Balanserad kombination av sötma & syra från rom & limejuice, med en subtil anisnot från absinten som ger en extra dimension till smaken. Resultatet är en uppfriskande & komplex drink som hyllar Garbos elegans & mystik.
Course Drinkar
Keyword Absinth, limejuice, Ljus rom, marashinolikör, sockerlag
Prep Time 2 minutes
Cook Time 2 minutes
Total Time 4 minutes
Servings 1

Ingredienser

Instruktioner

  • Häll absinten i valt glas & rulla absinten för att sedan kasta ut överflödet
  • Kombinera övriga ingredienser i en shaker & fyll med is
  • Skaka tills väl kylt
  • Sila upp i det absinthcoatade glaset
  • Garnera med limehjul