
Bijou
Bijou skapades av Harry Johnson, en pionjär inom bartenderyrket & publicerades i hans New and Improved Bartender’s Manual från 1900. Johnson namngav drinken “Bijou” på grund av dess likhet med ädelstenar, där varje ingrediens representerar en juvel. Ursprungligen innehöll receptet lika delar av varje ingrediens, men under 1980-talet återupptäckte bartendern Dale DeGroff cocktailen & justerade proportionerna genom att öka mängden gin för att balansera smakerna bättre.
Idag är Bijou en uppskattad klassiker bland cocktailentusiaster & erbjuder en inblick i den tidiga mixologins konst & smakpreferenser.

Svårhetsgrad:
Medel

Bijou
Ingredienser
- 30 ml Gin
- 15 ml Grön chartreuse
- 30 ml Söt vermouth
- 2 stänk Orange bitters
Instruktioner
- Kombinera alla ingredienser i ett rörglas & fyll med is
- Rör tills väl kylt
- Sila upp i valt glas & pressa apelsinzest över drinken