Widow´s iIss Cocktail med calvados, gul chartreuse, benedictine DOM & bitters

Widow´s Kiss Cocktail

Widow’s Kiss är en cocktail med anor från slutet av 1800-talet & blev först dokumenterad i Modern American Drinks (1895) av George J Kappeler, en av de tidiga pionjärerna inom amerikansk bartendingscen. Det sena 1800-talet var en period av innovation inom cocktails & Widow’s Kiss är ett tydligt exempel på hur bartenders experimenterade med komplexa smaker från Europa, särskilt med ingredienser som Bénédictine & Chartreuse, vilka båda har sitt ursprung i franska kloster.

Drycken har sett flera variationer genom åren & medan det ursprungliga receptet var ganska sött, har moderna tolkningar ibland minskat mängden Bénédictine & Chartreuse för att balansera sötman bättre samt för att lyfta fram Calvadosens fruktiga & träiga noter. Det finns också regionala tolkningar där andra typer av äppelbrandy som Applejack kan användas istället för fransk Calvados.

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Widow´s iIss Cocktail med calvados, gul chartreuse, benedictine DOM & bitters

Widow´s Kiss Cocktail

Inget betyg än
Elegant & rik cocktail som kombinerar sötman & kryddigheten hos Bénédictine & Chartreuse med den fruktiga karaktären av Calvados eller äppelbrandy. Tillsammans med några stänk Angostura bitters ger detta drinken en djup & örtig smakprofil.
Course Drinkar
Keyword Angostura Bitters, Bénédictine D.O.M, Calvados, Gul Chartreuse
Prep Time 2 minutes
Cook Time 2 minutes
Total Time 4 minutes
Servings 1

Ingredienser

  • 45 ml Calvados
  • 15 ml Benedictine D.O.M
  • 15 ml Gul Chartreuse
  • 2 stänk Angostura bitters

Instruktioner

  • Häll alla ingredienser i ett rörglas & fyll med is
  • Rör tills väl kylt
  • Sila upp i valt cocktailglas

Rekommenderad utrustning