
St. Charles Punch
St. Charles Punch är en klassisk amerikansk punsch som har sitt ursprung i 1800-talets New Orleans, där den serverades på det prestigefyllda St. Charles Hotel – ett av de mest eleganta hotellen i staden under den tiden. Drinken dokumenterades av Jerry Thomas i The Bar-Tender’s Guide, först utgiven 1862 & uppdaterad i senare utgåvor, vilket gör den till en av de tidigast nertecknade punch-recepten i amerikansk cocktailhistoria.
Att drinken finns med i Thomas bok visar att den var etablerad & populär redan under mitten av 1800-talet. Även om det inte med säkerhet kan sägas att Thomas var upphovsman, bidrog han starkt till att bevara och sprida receptet.

Svårhetsgrad:
Medel
St. Charles Punch
Ingredienser
- 45 ml Cognac
- 30 ml Portvin
- 20 ml Citronjuice
- 10 ml Sockerlag
- 2-3 stänk Aromatiska bitter
Instruktioner
- Kombinera alla ingredienser i en shaker & fyll med is
- Skaka tills väl kylt
- Sila upp över is i valt glas
- Toppa upp med mer is & garnera efter tycke
Rekommenderad utrustning
