St. Charles Punch med cognac, portvin, citronjuice, sockerlag & bitters

St. Charles Punch

St. Charles Punch är en klassisk amerikansk punsch som har sitt ursprung i 1800-talets New Orleans, där den serverades på det prestigefyllda St. Charles Hotel – ett av de mest eleganta hotellen i staden under den tiden. Drinken dokumenterades av Jerry Thomas i The Bar-Tender’s Guide, först utgiven 1862 & uppdaterad i senare utgåvor, vilket gör den till en av de tidigast nertecknade punch-recepten i amerikansk cocktailhistoria.

Att drinken finns med i Thomas bok visar att den var etablerad & populär redan under mitten av 1800-talet. Även om det inte med säkerhet kan sägas att Thomas var upphovsman, bidrog han starkt till att bevara och sprida receptet.

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

St. Charles Punch

Inget betyg än
Rik, fruktig & kryddig punch med tydlig karaktär från rödvin, cognac & citrus. Den bär på djupa toner av vin & druvor, balanserad av sötma & en frisk syra från citron. En komplex men tillgänglig drink som fungerar både som aperitif & sällskapsdryck.
Course Drinkar
Keyword Aromatiska bitter, citronjuice, cognac, portvin, sockerlag
Prep Time 2 minutes
Cook Time 2 minutes
Total Time 4 minutes
Servings 1

Ingredienser

Instruktioner

  • Kombinera alla ingredienser i en shaker & fyll med is
  • Skaka tills väl kylt
  • Sila upp över is i valt glas
  • Toppa upp med mer is & garnera efter tycke
St. Charles Punch med cognac, portvin, citronjuice, sockerlag & bitters