brandydrinkar

Brandydrinkar

En Syning av Destillerad Elegans

Brandy, med sin rika historia som sträcker sig över kontinenter, har alltid varit en ädel sprit uppskattad av många. Från dess rötter i vinproducerande regioner till den framstående positionen i dagens cocktailvärld, bjuder brandy på en djup, sammetslen & mångsidig smakupplevelse. Hos Spirited Cocktails vill vi guida dig genom den förtrollande världen av brandydrinkar, där tradition möter samtida mixologi.

Brandy - Destillationens Gyllene Era

Ursprungligen skapad genom destillation av vin, har brandy blivit känd för sin förmåga att kapsla in druvans essens i en intensivare och mer raffinerad form. Olika regioner bidrar med sina unika smaknyanser, från den berömda Cognac i Frankrike till den smakrika Armagnac.

Brandydrinkars Karaktär - Från Sötma till Djup

Brandy ger inte bara en söt underton till drinkar utan också en rik djuphet, vilket gör den till en utmärkt bas för en mängd cocktails. Den kan vara stjärnan i en klassisk Sidecar eller ge djup till en modern blandning.

Variationen av Brandydrinkar

Brandy är inte bara en dryck, utan en kategori fylld med variation. Från smakrika spanska brandys till sofistikerade cognacs, upptäck hur dessa olika stilar kan transformera en drink.

Utforska Spirited Cocktails Urval av Brandydrinkar

Upptäck vår samling av handplockade brandycocktails. Oavsett om du redan är van i brandyvärlden eller bara nyfiken på att börja, har vi något för varje palett.

Brandy Milk Punch med brandy, sockerlag, mjölk, vanilj & muskot

Brandy Milk Punch

Brandy Milk Punch Brandy Milk Punch är djupt rotad i New Orleans mat- & dryckeskultur, där den är en populär drink under frukost eller brunch, speciellt under helgdagar & festivaler som Mardi Gras. Ursprunget till Brandy Milk Punch är inte helt klart, men den har funnits i århundraden & var troligen influerad av liknande mjölk- […]

Gå Till Recept
Äggtoddy (Egg Nog) med sprit, mjölk, grädde, vanilj & muskot

Äggtoddy (Eggnog) – klassiskt recept med whisky & kryddor

Äggtoddy (Egg Nog) Äggtoddy (Egg Nog) har ett ursprung som är något oklart, men det är allmänt accepterat att drycken har europeiska rötter & kan härledas tillbaka till medeltiden. En liknande dryck kallad “posset”, som blandade varm mjölk med vin eller öl, var populär i England. Med tiden började folk experimentera med receptet & la […]

Gå Till Recept
Applejack Rabbit med Apple Jack, citronjuice, apelsinjuice & lönnsirap

Applejack Rabbit

Applejack Rabbit Applejack Rabbit är en av de äldre cocktailrecepten som involverar Applejack, & dess exakta ursprung är svårt att spåra. Vad som är känt är att Applejack har en lång historia i USA, speciellt i koloniala tider, när den producerades genom en process som kallas “jacking”, vilket i princip innebär att äppelcider frös & […]

Gå Till Recept
Apple Jack, med apple jack, äpplejuice, citronjuice & sockerlagt

Apple Jack (av Sasha Petraske)

Apple Jack (av Sasha Petraske) Namnet “Apple Jack” har länge associerats med äppelbrandy, särskilt med Amerikas äldsta destillerad sprit, Laird’s Applejack. Äppelbrandy har en lång historia i USA & har använts i många cocktailrecept genom åren. Sasha Petraske, grundare av den ikoniska baren Milk & Honey i New York City, var känd för att återuppliva […]

Gå Till Recept
Corpse Reviver No.1 med brandy, calvados, söt vermouth & orange bitters

Corpse Reviver No.1

Corpse Reviver No.1 Precis som Corpse Reviver No.2, fann Corpse Reviver No.1 sin väg in i cocktailhistorien genom Harry Craddock‘s “The Savoy Cocktail Book”, som publicerades 1930. Craddock var bartender på Savoy Hotel i London, & hans bok har sedan dess varit en av de mest inflytelserika cocktailböckerna. Corpse Reviver-cocktails är traditionellt tänkta som “morgondrycker” […]

Gå Till Recept
Between The Sheets med ljus rom, brandy, cointreau & citronjuice

Between The Sheets

Between The Sheets “Between the Sheets” har sitt ursprung under förbudstiden på 1920-talet. Det är oklart vem som exakt skapade denna cocktail, men det är två historier som ofta citeras. En historia säger att det var Harry MacElhone, en bartender på Harry’s New York Bar i Paris, som skapade drinken. Den andra berättelsen pekar på […]

Gå Till Recept
Metropolitan med brandy, söt vermouth, socker & bitters

Metropolitan

Metropolitan Ursprunget för Metropolitan är inte helt klart, men det verkar ha varit en populär cocktail under mitten till sena 1800-talet & tidigt 1900-tal, särskilt under förbudstiden. Den var en variant på Manhattan för de som föredrog konjak eller brandy framför whisky. Trots att Metropolitan inte är lika välkänd idag som vissa andra klassiska cocktails, […]

Gå Till Recept
Vieux Carre med cognac, bourbon, söt vermouth, Benedictine DOM & bitters

Vieux Carre

Vieux Carre Vieux Carré skapades av bartendern Walter Bergeron på Hotel Monteleone i New Orleans, en plats känd för dess berömda roterande Carousel Bar. Bergeron skapade cocktailen på 1930-talet, & den var tänkt att vara en hyllning till stadens franska kvartal, som är känt som “Vieux Carré” på franska. Trots att den kanske inte är […]

Gå Till Recept
Sidecar med brandy, cointreau, citronjuice

Sidecar

Sidecar Sidecar tros ha uppstått under eller kort efter första världskriget & det finns två historier om dess exakta ursprung. En historia attribuerar dess skapande till en okänd bartender vid Harry’s New York Bar i Paris, medan den andra historien säger att den skapades av Pat MacGarry, en populär bartender i London. Namnet kommer troligen […]

Gå Till Recept
Pisco Sour med pisco, lime, socker & bitter

Pisco Sour – Sydamerikas mest eleganta cocktail

Pisco Sour Pisco Sour tros ha sitt ursprung i Peru på 1920-talet, skapat av bartenderen Victor Vaughen Morris. Morris var en amerikansk expat som öppnade sin egen bar i Lima, & det var där han experimenterade med lokala ingredienser & skapade Pisco Sour. Det finns dock en pågående debatt mellan Peru & Chile om var […]

Gå Till Recept

Populära brandydrinkar inkluderar Brandy Alexander, Sidecar, Brandy Sour & Vieux Carré mfl.

En klassisk Sidecar görs med brandy, Cointreau (eller annan apelsinlikör) & färsk citronjuice, skakad med is & serverad i ett kylt glas.

Ja, men kvalitetsbrandy som Cognac används ofta för sin rika smak i klassiska cocktails.

En Brandy Alexander görs med brandy, kakaolikör & grädde, skakad med is & serverad i ett kylt glas

Brandy serveras ofta i ett snifterglas för att koncentrera aromerna, men cocktails kan serveras i olika typer av glas beroende på receptet.