Burnt Fuselage med cognac, torr vermouth & triple sec

Burnt Fuselage

Burnt Fuselage skapades under 1920-talet & publicerades första gången 1927 i boken Barflies and Cocktails, sammanställd av Harry McElhone. Drinken hedrar den amerikanske piloten Chuck Kerwood, en medlem av den berömda Lafayette Escadrille, en frivillig flygsquadron som kämpade för Frankrike under Första världskriget. Burnt Fuselage var känd som en “stiff steadier” för aviatorer & ansågs vara ett perfekt val för att värma upp en “nedkyld fuselage”, vilket speglar dess rika & värmande egenskaper.

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Burnt Fuselage med cognac, torr vermouth & triple sec

Burnt Fuselage

Inget betyg än
Eegant & komplex cocktail som balanserar cognacens fylliga värme med en subtil sötma från triple sec & en torr karaktär från vermouth. Smakprofilen är både mjuk & rik, med toner av apelsin & örter, som skapar en silkeslen och lätt kryddig drink med en behaglig arom.
Course Drinkar
Keyword cognac, torr vermouth, triple sec
Prep Time 2 minutes
Cook Time 2 minutes
Total Time 4 minutes
Servings 1

Ingredienser

  • 25 ml Cognac
  • 25 ml Torr vermouth
  • 20 ml Triple sec

Instruktioner

  • Häll alla ingredienser i ett rörglas & fyll med is
  • Rör tills väl kylt
  • Sila upp i valt cocktailglas

Rekommenderad utrustning