Brandy Alexander med cognac, kakaolikör & grädde

Brandy Alexander

Brandy Alexander tros ha skapats i samband med bröllopet för prinsessan Mary & Viscount Lascelles 1922, & är en vidareutveckling av den tidigare “Alexander”-cocktailen, som ursprungligen gjordes med gin. Denna version med brandy ersatte gin & blev snabbt populär i USA, särskilt under förbudstiden. Brandy Alexander blev känd för sin krämiga & dekadenta smak, vilket gjorde den till en favorit efterrättscocktail.

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Brandy Alexander med cognac, kakaolikör & grädde

Brandy Alexander

Inget betyg än
Krämig & dekadent cocktail som kombinerar den rika smaken av brandy med kakaolikör & grädde. Denna klassiska efterrättsdrink har en sammetslen konsistens & en balanserad smakprofil där sötma möter värmen från brandyn. Den är perfekt för att avnjutas som en avslutning på en måltid eller som en lyxig njutning.
Course Drinkar
Keyword cognac, Creme de cacao, Grädde
Prep Time 2 minutes
Cook Time 2 minutes
Total Time 4 minutes
Servings 1

Ingredienser

  • 45 ml Cognac
  • 30 ml Creme de cacao (mörk)
  • 30 ml Grädde

Instruktioner

  • Häll alla ingredienser i en shaker & fyll med is
  • Skaka tills väl kyl
  • Sila upp i valt glas
  • Garnera med riven muskot

Rekommenderad utrustning