Skärmavbild 2023-06-20 kl. 10.56.29

Tony Conigliaro

Tony Conigliaro är en internationellt erkänd bartender och författare, känd för sitt banbrytande arbete inom mixologi och cocktailkreation. Han har gjort stora framsteg inom den molekylära mixologin, en subdisciplin inom bartending som innehåller vetenskapliga metoder för att skapa unika smaker, texturer och presentationer.

Conigliaro, född i Storbritannien, startade sin karriär inom bartending på 1990-talet. Hans banbrytande arbete inom cocktailvärlden började dock först på 2000-talet, när han öppnade sitt första etablissemang, Bar 69 Colebrooke Row, i London 2009. Baren, ofta känd som "The Bar With No Name", blev snabbt känd för sina innovativa och vetenskapligt framtagna cocktails.

Efter framgången med 69 Colebrooke Row, öppnade Conigliaro The Drink Factory, ett kreativt laboratorium och konsultföretag som syftar till att utforska gränserna för cocktails och smaker. The Drink Factory har sedan dess arbetat med en rad högprofilerade kunder, inklusive ledande restauranger och sprittillverkare.

År 2012 öppnade Conigliaro Zetter Townhouse, en cocktail lounge i London som snabbt blev känd för sin unika cocktailmeny. Året därpå öppnade han en annan bar, Bar Termini, som erbjuder italiensk-inspirerade cocktails och kaffe.

Conigliaro har skrivit flera böcker om cocktails och mixologi, inklusive "69 Colebrooke Row" och "Drinks". I sitt arbete försöker han ofta att skapa unika smakprofiler genom att använda oväntade ingredienser och vetenskapliga metoder.

Tony Conigliaro har gjort stora framsteg i att förändra hur vi tänker på cocktails, inte bara som drycker utan som kulinariska verk. Hans arbete har förändrat cocktailkulturen och satt standarden för vad som är möjligt inom mixologi.

Jim Meehan

Jim Meehan Jim Meehan är en av de moderna giganterna i cocktailvärlden och har haft en stor påverkan på branschen under 2000-talet och framåt. Han är en mixolog, barägare, och författare som har bidragit till att forma den moderna cocktailkulturen. Påverkan på cocktailhistorien PDT (Please Don’t Tell) Meehan är kanske mest känd för att ha varit […]

PDT (Please Don’t Tell)

PDT – Please Don’t Tell Please Don’t Tell (PDT) är en speakeasy-cocktailbar i New York City, belägen i East Village. Baren ligger bakom en oansenlig hot dog-stand kallad Crif Dogs och kan bara nås genom att man går in i en gammal telefonkiosk och lyfter på luren. Detta gömställe har en intim, avslappnad atmosfär men […]

Dukes Bar

Dukes Bar Dukes Bar ligger i det exklusiva Dukes Hotel i London, nära Green Park och Buckingham Palace. Denna sofistikerade bar är känd för sin exceptionella service och sina förstklassiga cocktails, särskilt deras Dry Martini. Påverkan på cocktailhistorien Dukes Bar har en särskild plats i cocktailvärlden, främst för att ha perfektionerat Dry Martinin. Bartendrar vid […]

Emil Åreng

Emil Åreng “Jag kan tänka mig att flytta till Stockholm om jag får ta över Cadierbaren, för den är så jävla dålig.” Vem är Emil Åreng?Från en tidig dröm om att bli kypare till att bli en av Europas mest framstående bartenders, har Emil Årengs karriär varit allt annat än vanlig. Född i Bräcke och […]

Corpse Reviver No.1 med brandy, calvados, söt vermouth & orange bitters

Corpse Reviver No.1

Corpse Reviver No.1 Precis som Corpse Reviver No.2, fann Corpse Reviver No.1 sin väg in i cocktailhistorien genom Harry Craddock‘s “The Savoy Cocktail Book”, som publicerades 1930. Craddock var bartender på Savoy Hotel i London, & hans bok har sedan dess varit en av de mest inflytelserika cocktailböckerna. Corpse Reviver-cocktails är traditionellt tänkta som “morgondrycker” […]

Corpse Reviver No.2

Corpse Reviver No.2

Corpse Reviver No.2 Corpse Reviver #2 är mest känt för sitt inflytande i Harry Craddock‘s “The Savoy Cocktail Book”, en känd cocktailbok från 1930. Craddock var en brittisk bartender som arbetade på Savoy Hotel i London, & hans bok har blivit en bibel för klassiska cocktails. Han skrev att drinken skulle tas “före 11 a.m., […]

Dark N´Stormy. Rom, giner beer

Dark N´Stormy

Dark N´ Stormy Dark N´Stormy härstammar från Bermuda, och dess historia är nära knuten till den av Gosling’s Rum, ett märke som har sina rötter på ön sedan 1800-talet. På 1850-talet började familjen Gosling producera sin nu berömda Black Seal Rom. På samma tid producerades även ginger beer (ingefärsöl) lokalt av brittiska soldater stationerade på […]

Southside med gin, lime, mynta

Southside

Southside Southsides ursprung är, som med många historiska cocktails, något omdiskuterat, & det finns flera historier kring dess uppkomst. En populär berättelse kopplar drinken till South Side i Chicago under förbudstiden. I detta område drev Al Capone & hans gäng illegala spritaffärer, & det påstås att Southside skapades för att dölja den dåliga smaken av […]

Harry’s New York Bar

Harry’s New York Bar Harry’s New York Bar ligger i Paris och öppnade 1911. Trots sitt namn och dess amerikanska atmosfär ligger denna historiska bar faktiskt i hjärtat av Paris, på 5 Rue Daunou. Baren hävdar att den är “den äldsta cocktailbaren i Europa”. Ursprungligen kallades baren “New York Bar” när den öppnades av en […]

Harry MacElhone

Harry MacElhone 1890 – 1958 Harry MacElhone är en av de mest framstående figurerna inom tidig cocktailhistoria, särskilt när det kommer till bartenderskap i Paris under 1920- och 1930-talen. Påverkan på cocktailhistorien Harry’s New York Bar, Paris Ett av de mest kända barerna i Paris, Harry’s New York Bar, grundades av Harry MacElhone 1911. Baren […]