Skärmavbild 2023-06-20 kl. 10.56.29

Tony Conigliaro

Tony Conigliaro är en internationellt erkänd bartender och författare, känd för sitt banbrytande arbete inom mixologi och cocktailkreation. Han har gjort stora framsteg inom den molekylära mixologin, en subdisciplin inom bartending som innehåller vetenskapliga metoder för att skapa unika smaker, texturer och presentationer.

Conigliaro, född i Storbritannien, startade sin karriär inom bartending på 1990-talet. Hans banbrytande arbete inom cocktailvärlden började dock först på 2000-talet, när han öppnade sitt första etablissemang, Bar 69 Colebrooke Row, i London 2009. Baren, ofta känd som "The Bar With No Name", blev snabbt känd för sina innovativa och vetenskapligt framtagna cocktails.

Efter framgången med 69 Colebrooke Row, öppnade Conigliaro The Drink Factory, ett kreativt laboratorium och konsultföretag som syftar till att utforska gränserna för cocktails och smaker. The Drink Factory har sedan dess arbetat med en rad högprofilerade kunder, inklusive ledande restauranger och sprittillverkare.

År 2012 öppnade Conigliaro Zetter Townhouse, en cocktail lounge i London som snabbt blev känd för sin unika cocktailmeny. Året därpå öppnade han en annan bar, Bar Termini, som erbjuder italiensk-inspirerade cocktails och kaffe.

Conigliaro har skrivit flera böcker om cocktails och mixologi, inklusive "69 Colebrooke Row" och "Drinks". I sitt arbete försöker han ofta att skapa unika smakprofiler genom att använda oväntade ingredienser och vetenskapliga metoder.

Tony Conigliaro har gjort stora framsteg i att förändra hur vi tänker på cocktails, inte bara som drycker utan som kulinariska verk. Hans arbete har förändrat cocktailkulturen och satt standarden för vad som är möjligt inom mixologi.

Division Bell med mezcal aperol, maraschino & lime

Division Bell

Division Bell Division Bell skapades av bartendern Phil Ward när han arbetade på den berömda New York-baren Death & Co. Cocktailen är en hyllning till bandet Pink Floyd & deras album med samma namn. Ward, som är känd för sina experimentella & nyskapande cocktails, ville skapa en drink som kombinerade de rökiga tonerna från mezcal […]

Ivy Mix, Leyenda

Ivy Mix

Ivy Mix Ivy Mix är en framstående bartender & företagsledare i den moderna cocktailvärlden. Hon har bidragit avsevärt till branschen genom sitt arbete bakom baren, sina utmärkelser & sitt engagemang i att främja kvinnor i bartenderyrket. Karriär och Prestationer Ivy Mix inledde sin bartenderväg i Guatemala, där hon först introducerades till Latinamerikas rika dryckeskultur. Hon […]

Leyenda, Ivy Mix

Leyenda

Leyenda Leyenda är en samtida cocktailbar belägen i Brooklyn, New York, som öppnades 2015. Baren drivs av mixologen Ivy Mix, tillsammans med sin affärspartner Julie Reiner. Leyenda är känd för sitt fokus på latinamerikanska drycker och är en hyllning till de traditioner, smaker och kulturer som härstammar från regionen. Påverkan på cocktailhistorien Leyenda har snabbt […]

Tia Mia med mezcal, rom, orange curacao, orgeat & llimejjuice

Tia Mia

Tia Mia En skapelse av bartendern Ivy Mix, som är medägare till Leyenda, en välkänd cocktailbar i Brooklyn, New York. Hon skapade denna cocktail med syftet att visa hur väl mezcal kan samspela med andra destillat, i detta fall mörk rom. Namnet “Tia Mia” betyder “Min moster” på spanska, & Ivy har beskrivit drinken som […]

Naked and Famous med mezcal, aperol, gul chartruese & limejuice

Naked and Famous

Naked and Famous Naked and Famous skapades av Joaquín Simó under hans tid på Death & Co i New York City. Cocktailen beskrivs ofta som en blandning mellan en Last Word & en Paper Plane, vilka båda är klassiska proportionerade cocktails med lika delar. Namnet på drinken kommer av dess okonventionella kombination av ingredienser, där […]

Oaxaca Old Fashioned med tequila, mezcal, bitters & agave

Oaxaca Old Fashioned

Oaxaca Old Fashioned Oaxaca Old Fashioned skapades av den kända bartendern Phil Ward när han arbetade på Death & Co i New York City, någon gång på 2000-talets mitt. Drinken blev snabbt populär & hjälpte till att introducera mezcal, en traditionell mexikansk spritsort, till en bredare publik utanför Mexiko. Namnet “Oaxaca” kommer från den region […]

Mezcal

Mezcal

Mezcal Tänk dig den rökiga eftersmaken av en traditionell mexikansk dryck som destilleras under den brännande solen, med historiska rötter som sträcker sig tillbaka till aztekerna. Mezcal, ibland kallad “tequilans vilda kusin”, är en äkta representation av Mexikos rika kulturarv & landskapets robusthet. Sammanfattning En mexikansk spritsort framställd av agaveväxter. Medan tequila endast kan framställas […]

Pink Moon med tequila, grapefruktjuice, limejuice & agave

Pink Moon

Pink Moon Pink Moon skapades av bartenders på Astral inför festligheterna kring “Dia de los Muertos“, en mexikansk högtid som firas för att hedra avlidna nära & kära. Drinkens namn & smakprofil kan spegla festlighetens färgglada & djupa kulturella rötter. Svårhetsgrad: Medel En uppfriskande & smakrik cocktail som kombinerar tequilans komplexitet med sötman från grapefrukt […]

Dia de los Muertos. De dödas dag

Día de los Muertos

Día de los Muertos “Día de los Muertos”, eller “De dödas dag”, är en mexikansk tradition som hyllar och firar de avlidnas liv. Festligheterna äger rum den 1:a och 2:a november, i samband med den katolska högtiden Allhelgona. Det är en färgstark och livfull högtid där man minns och firar sina avlidna anhöriga genom att […]

Corpse Reviver No.4 med tequila, lille blanc, triple sec, citronjuice, sockerlag & absinthe

Corpse Reviver No.4

Corpse Reviver No.4 “Corpse Reviver” är namnet på en serie drinkar som först dokumenterades i England på 1800-talet, avsedda som “hair of the dog” botemedel, med en uppfriskande & livgivande effekt på den som druckit för mycket kvällen innan. Corpse Reviver No.4 antyder dess funktion: att återuppliva den som känner sig som ett “corpse”. Corpse […]