Skärmavbild 2023-06-20 kl. 10.56.29

Tony Conigliaro

Tony Conigliaro är en internationellt erkänd bartender och författare, känd för sitt banbrytande arbete inom mixologi och cocktailkreation. Han har gjort stora framsteg inom den molekylära mixologin, en subdisciplin inom bartending som innehåller vetenskapliga metoder för att skapa unika smaker, texturer och presentationer.

Conigliaro, född i Storbritannien, startade sin karriär inom bartending på 1990-talet. Hans banbrytande arbete inom cocktailvärlden började dock först på 2000-talet, när han öppnade sitt första etablissemang, Bar 69 Colebrooke Row, i London 2009. Baren, ofta känd som "The Bar With No Name", blev snabbt känd för sina innovativa och vetenskapligt framtagna cocktails.

Efter framgången med 69 Colebrooke Row, öppnade Conigliaro The Drink Factory, ett kreativt laboratorium och konsultföretag som syftar till att utforska gränserna för cocktails och smaker. The Drink Factory har sedan dess arbetat med en rad högprofilerade kunder, inklusive ledande restauranger och sprittillverkare.

År 2012 öppnade Conigliaro Zetter Townhouse, en cocktail lounge i London som snabbt blev känd för sin unika cocktailmeny. Året därpå öppnade han en annan bar, Bar Termini, som erbjuder italiensk-inspirerade cocktails och kaffe.

Conigliaro har skrivit flera böcker om cocktails och mixologi, inklusive "69 Colebrooke Row" och "Drinks". I sitt arbete försöker han ofta att skapa unika smakprofiler genom att använda oväntade ingredienser och vetenskapliga metoder.

Tony Conigliaro har gjort stora framsteg i att förändra hur vi tänker på cocktails, inte bara som drycker utan som kulinariska verk. Hans arbete har förändrat cocktailkulturen och satt standarden för vad som är möjligt inom mixologi.

Bronx med gin, torr & söt vermouth samt apelinjuice & bitters

Bronx

Bronx Bronx Cocktail tros ha sitt ursprung i början av 1900-talet. En populär berättelse om dess skapelse involverar Johnnie Solon, en bartender vid Waldorf Astoria Hotel i New York, någon gång runt 1906. Solon sägs ha skapat cocktailen som ett svar på en gästs begäran om något nytt & spännande att dricka. Namnet “Bronx” tros […]

The Calvados Cocktail, calvados, apelsinjuice, cointreau & orange bitters

The Calvados Cocktail

The Calvados Cocktail Calvados, stjärnan i denna cocktail, är en distinkt fransk äppelbrandy som har tillverkats i Normandie sedan 1500-talet. Dock är själva cocktailen, i likhet med många andra spirit-baserade cocktails, ett mer modernt påfund. The Calvados Cocktail började få uppmärksamhet i början av 1900-talet, då cocktailkulturen blomstrade & bartenders experimenterade med olika internationella spritsorter. […]

Rob Roy med skotsk whisky, söt vermouth & angostura bitter

Rob Roy

Rob Roy Rob Roy skapades 1894 på Waldorf Astoria Hotel i New York. Namnet på cocktailen inspirerades av operan “Rob Roy” av Reginald De Koven & Harry B. Smith, som i sin tur var baserad på livet hos den skotske folkhjälten Rob Roy MacGregor. Operan hade premiär samma år & cocktailen blev en hyllning till […]

Produkter för hemleverans

Produkter för hemleverans Välkommen till vår e-handel på Spirited Cocktails, där passion för kvalitet möter den digitala handelns bekvämlighet. Utforska vårt omsorgsfullt utvalda sortiment av spritdrycker från världens alla hörn. Oavsett om du är ute efter exklusiv whiskey, aromrik rom, elegant gin, eller andra unika spriter, har vi något för varje smak. Från klassiker till […]

Julio Bermejo

Julio Bermejo

Julio Bermejo Julio Bermejo är en inflytelserik figur inom den globala cocktailvärlden, särskilt känd för att ha utvecklat & populariserat Tommy’s Margarita. Hans bidrag till spritindustrin sträcker sig långt bortom skapandet av en enda cocktail; han har spelat en avgörande roll i att främja högkvalitativ tequila & dess användning i cocktails. Bakgrund & Tommy’s Mexican […]

Tommys Margarita med tequila, limejuice & agave

Tommy´s Margarita

Tommy´s Margarita Tommy’s Margarita uppfanns av Julio Bermejo på Tommy’s Mexican Restaurant i San Francisco under tidigt 1990-tal. Namnet “Tommy’s Margarita” härstammar från restaurangen där den skapades, vilket har blivit en känd plats för tequilaentusiaster. Julio Bermejo förespråkade användningen av agavesirap istället för den traditionella apelisinlikören för att bättre framhäva & komplettera smaken av tequila, […]

Bebbo Cocktail, gin, citronjuice, blodapelsinjuice & honungssockerlag

Bebbo Cocktail

Bebbo Cocktail Bebbo Cocktailens ursprung är inte särskilt väl dokumenterat, men det är känt att den har sina rötter i början av 1900-talet. Namnet “Bebbo” är av okänd härkomst, men drinken reflekterar en era när cocktailkulturen experimenterade med olika fruktjuicer & sötningsmedel för att komplettera de starkare spritbaserna. Bebbo Cocktail återupptäcktes & blev mer populär […]

Pineapple Gimlet på gin, limejuice, ananassockerlag

Pineapple Gimlet

Pineapple Gimlet Gimlet är en cocktail med rötter som sträcker sig tillbaka till mitten av 1800-talet, ofta associerad med brittiska flottan där den användes både för nöjes & medicinska syften, för att hjälpa till med C-vitaminintaget & förebygga skörbjugg. Den traditionella Gimlet görs vanligtvis med gin & limejuice eller lime cordial. Pineapple Gimlet är en […]

Bottled in bond act från 1897

Bottled in Bond Act

Bottled in Bond Act “Bottled in Bond Act” av 1897 var en banbrytande amerikansk lagstiftning som hade en djupgående inverkan på spritindustrin, särskilt inom whiskyproduktionen. Denna lag infördes som ett svar på den utbredda förfalskningen & de inkonsekventa kvalitetsnivåerna som präglade spritmarknaden under slutet av 1800-talet. Förfalskarna tillsatte allt från färgämnen till skadliga kemikalier i […]

The Delicous Sour görs med apple jack, peach brandy, citronjuice, sockerlag & soda

The Delicious Sour

The Delicious Sour The Delicious Sour tros ha skapats i slutet av 1800-talet, dess exakta ursprung tros spåras till The Flowing Bowl av William Schmidt skriven 1892. Den anses vara inspirerad av den klassiska whiskey sour som har modifierats genom åren för att inkludera en bredare palett av smaker & ingredienser. Persikolikörens söthet kombinerat med […]