Skärmavbild 2023-06-20 kl. 10.56.29

Tony Conigliaro

Tony Conigliaro är en internationellt erkänd bartender och författare, känd för sitt banbrytande arbete inom mixologi och cocktailkreation. Han har gjort stora framsteg inom den molekylära mixologin, en subdisciplin inom bartending som innehåller vetenskapliga metoder för att skapa unika smaker, texturer och presentationer.

Conigliaro, född i Storbritannien, startade sin karriär inom bartending på 1990-talet. Hans banbrytande arbete inom cocktailvärlden började dock först på 2000-talet, när han öppnade sitt första etablissemang, Bar 69 Colebrooke Row, i London 2009. Baren, ofta känd som "The Bar With No Name", blev snabbt känd för sina innovativa och vetenskapligt framtagna cocktails.

Efter framgången med 69 Colebrooke Row, öppnade Conigliaro The Drink Factory, ett kreativt laboratorium och konsultföretag som syftar till att utforska gränserna för cocktails och smaker. The Drink Factory har sedan dess arbetat med en rad högprofilerade kunder, inklusive ledande restauranger och sprittillverkare.

År 2012 öppnade Conigliaro Zetter Townhouse, en cocktail lounge i London som snabbt blev känd för sin unika cocktailmeny. Året därpå öppnade han en annan bar, Bar Termini, som erbjuder italiensk-inspirerade cocktails och kaffe.

Conigliaro har skrivit flera böcker om cocktails och mixologi, inklusive "69 Colebrooke Row" och "Drinks". I sitt arbete försöker han ofta att skapa unika smakprofiler genom att använda oväntade ingredienser och vetenskapliga metoder.

Tony Conigliaro har gjort stora framsteg i att förändra hur vi tänker på cocktails, inte bara som drycker utan som kulinariska verk. Hans arbete har förändrat cocktailkulturen och satt standarden för vad som är möjligt inom mixologi.

Steven Crane

Steven Crane

Steven Crane 1916 – 1985 Steven Crane var en framträdande figur inom den tidiga tiki-cocktailrörelsen, mest känd för sitt arbete i Luau Restaurant i Beverly Hills. Hans inflytande har varit viktigt för att forma den amerikanska cocktailkulturen under mitten av 1900-talet, särskilt genom hans bidrag till den populära tiki-drinktraditionen. Bakgrund och karriär Steven Crane startade […]

Kanelsockerlag med socker, vatten & kanelstång

Kanelsockerlag

Kanelsockerlag Kanelsockerlag är en smakrik sockerlag som kombinerar den aromatiska värmen från kanel med sockrets sötma. Kanel, som har använts sedan antiken, härstammar från inre barken av träd i släktet Cinnamomum. Denna krydda var så värdefull att den tidvis användes som valuta. Kanel ansågs ha många medicinska egenskaper & var en lyxartikel som var förbehållen […]

Jet Pilot med rom, grapefruktjuice, limejuice, falernum, abistnhe, kanelsockerlag & bitters

Jet Pilot

Jet Pilot Jet Pilot skapades på 1950-talet av Steven Crane vid hans polynesiska restaurang, Luau, i Hollywood. Cocktailen är en variant av Don the Beachcomber’s Test Pilot, en annan ikonisk tikidrink skapad av Donn Beach på 1940-talet. Jet Pilot reflekterar fascinationen med tropiska smaker & den exotiska flykt som tiki-kulturen erbjuder, samt den dåvarande populariteten […]

Test Pilot med mörk & ljus rom, cointreau, limejuice, falernum, bitters & pennor

Test Pilot

Test Pilot Test Pilot skapades av Donn Beach (även känd som Don the Beachcomber) omkring 1941. Donn Beach var en pionjär inom tikikulturen & utvecklade många ikoniska tikicocktails. Test Pilot är en av hans mest kända skapelser & har inspirerat flera varianter som Jet Pilot & Astronaut. Drinken är ett utmärkt exempel på Beach’s förmåga […]

Navy Grog med rom, lime, grapefrukt, honung & soda

Navy Grog

Navy Grog Navy Grog har sina rötter i brittiska flottan på 1700-talet, där grogg ursprungligen var en blandning av rom, vatten, citron- eller limejuice & socker som serverades till sjömän för att motverka skörbjugg. Den moderna versionen av Navy Grog som vi känner den idag är en tiki-cocktail som populariserades av både Don the Beachcomber […]

Air Mail med rom, lime, honung & champagne

Air Mail

Air Mail Air Mail tros ha skapats någon gång på 1930-talet i Kuba, vilket sammanföll med starten av luftposttjänsten på ön. Drinken fick sitt namn för att symbolisera den spänning & innovation som kom med luftpostens introduktion. Den första skriftliga referensen till Air Mail-drinken kom i Baccardis marknadsföringsmaterial, & den populariserades ytterligare när den inkluderades […]

Oaks Lily med vodka, apelsinlikör, tranbär & citronjuice

Oaks Lily

Oaks Lily Oaks Lily är den officiella drinken för Kentucky Oaks, ett stort hästkapplöpningsarrangemang som hålls dagen innan den berömda Kentucky Derby. Kentucky Oaks är ett lopp för ston, & drinken fick sitt namn & sin färg som en hyllning till loppets tema. Cocktails historia är även förknippad med välgörenhetsinitiativet “Horses and Hope”, där en […]

Freight Train Swizzle med rom, falernum, grön chartruese & limejuice

Freight Train Swizzle

Freight Train Swizzle Freight Train Swizzle skapades 2017 av den kända bartendern Sam Ross, som är en tidigare elev till den legendariska Sasha Petraske på Milk & Honey. Ross har varit med & öppnat flera framstående barer, inklusive Attaboy & Diamond Reef i New York City. Denna cocktail är en modern variant på den klassiska […]

Maid in Mexico med tequila, limejuice, socker, mynta & gurka

Maid in Mexico

Maid in Mexico Maid in Mexico är en variant av “Maid”-cocktailfamiljen, som ursprungligen skapades av Sam Ross, en känd bartender på den ikoniska baren Milk & Honey i New York City. Denna cocktailfamilj innehåller drinkar där huvudingrediensen är en valfri sprit, som kombineras med lime, mynta & gurka. Maid in Mexico specifikt använder reposado tequila, […]

Haymaker med bourbon, limejuice, torr vermouth & triple sec

Haymaker

Haymaker Haymaker är en relativt modern cocktail som kombinerar klassiska ingredienser på ett nytt sätt. Den har fått sitt namn från dess kraftfulla smakprofil, som liknas vid en kraftfull knockout i boxning. Haymaker är ett utmärkt exempel på hur olika spritdrycker kan samverka för att skapa en balanserad & sofistikerad smakupplevelse​. Initialt gjordes den förmodligen […]