Skärmavbild 2023-06-20 kl. 10.56.29

Tony Conigliaro

Tony Conigliaro är en internationellt erkänd bartender och författare, känd för sitt banbrytande arbete inom mixologi och cocktailkreation. Han har gjort stora framsteg inom den molekylära mixologin, en subdisciplin inom bartending som innehåller vetenskapliga metoder för att skapa unika smaker, texturer och presentationer.

Conigliaro, född i Storbritannien, startade sin karriär inom bartending på 1990-talet. Hans banbrytande arbete inom cocktailvärlden började dock först på 2000-talet, när han öppnade sitt första etablissemang, Bar 69 Colebrooke Row, i London 2009. Baren, ofta känd som "The Bar With No Name", blev snabbt känd för sina innovativa och vetenskapligt framtagna cocktails.

Efter framgången med 69 Colebrooke Row, öppnade Conigliaro The Drink Factory, ett kreativt laboratorium och konsultföretag som syftar till att utforska gränserna för cocktails och smaker. The Drink Factory har sedan dess arbetat med en rad högprofilerade kunder, inklusive ledande restauranger och sprittillverkare.

År 2012 öppnade Conigliaro Zetter Townhouse, en cocktail lounge i London som snabbt blev känd för sin unika cocktailmeny. Året därpå öppnade han en annan bar, Bar Termini, som erbjuder italiensk-inspirerade cocktails och kaffe.

Conigliaro har skrivit flera böcker om cocktails och mixologi, inklusive "69 Colebrooke Row" och "Drinks". I sitt arbete försöker han ofta att skapa unika smakprofiler genom att använda oväntade ingredienser och vetenskapliga metoder.

Tony Conigliaro har gjort stora framsteg i att förändra hur vi tänker på cocktails, inte bara som drycker utan som kulinariska verk. Hans arbete har förändrat cocktailkulturen och satt standarden för vad som är möjligt inom mixologi.

Stuart Weaver

Stuart Weaver

Stuart Weaver Stuart Weaver är en etablerad bartender och barägare verksam i Denver, Colorado, som kombinerar kreativitet med gästfokuserad värme. Med baren Lady Jane har han tagit fram en plats där cocktails är både konst & upplevelse, & där hans egna signaturdrinkar visar på hans känsla för balans, identitet & innovation. Bakgrund Weaver är ägare […]

Heart Of Stone med bourbon, söt vermouht, cynar, mezcal & saltlösning

Heart Of Stone

Heart Of Stone Heart of Stone skapades av Stuart Weaver på baren Lady Jane i Denver som en spontan variation av Boulevardier när barens menydesign behövde justeras sista minuten. Enligt Weaver var det en “last minute menu change” där han satte ihop komponenterna på ungefär fem minuter – & drinken visade sig snabbt bli en […]

Gordons Breakfast med gin, sockerlag, limejuice, gurka, tabasco & worcestershire sauce

Gordons Breakfast

Gordons Breakfast Gordon’s Breakfast skapades av Sam Ross som en varm, kryddig variant av Gordon’s Cup, en cocktail ursprungligen formad av Sasha Petraske. Gordon’s Cup bygger på gin, lime, gurka & sockerlag som bas. I Gordon’s Breakfast lade Ross till hot sauce & Worcestershiresås för att ge drinken mer karaktär & passa som brunch- eller […]

Sherpa med bourbon, all spice dram, curacao, orange bitters

Sherpa

Sherpa Sherpa är skapad av Matt Clark & Sasha Petraske under deras tid vid Milk & Honey i New York. Den publicerades i boken Regarding Cocktails (2016), där den presenteras som en “rock-drink med tiki-krydda”. Drinken är tänkt att vara ett lågmält men smakrikt alternativ till whiskeydrinkar – något som bara behöver en stor iskub […]

Strawberry Fix med bourbon, citronjuice, sockerlag & jordgubbar

Strawberry Fix

Strawberry Fix Strawberry Fix är en modern variant på den klassiska Whiskey Sour & tillhör kategorin fixes – cocktails som serveras över krossad is med frukt i fokus. Drinken dyker upp i Regarding Cocktails (2016), boken som sammanställdes efter Sasha Petraskes bortgång & samlar många av de drinkar som formade baren Milk & Honey & […]

Debbie Don´t med tequila, limejuice, averna & lönnsirap

Debbie Don´t

Debbie Don´t Debbie, Don’t skapades av Zachary Gelnaw-Rubin på den legendariska baren Dutch Kills i Queens, New York. Namnet kommer från en lokal skröna om ett spöke som sägs hemsöka barens toalett, vilket gav drinken en lekfull & minnesvärd identitet. Cocktailen fångade snabbt uppmärksamhet bland kollegor i New Yorks cocktailvärld & blev snart en del […]

Tequila Eastside med tequila, limejuice, sockerlag, gurka & mynta

Tequila Eastside

Tequila Eastside Tequila Eastside är en modern variant av den klassiska Eastside, skapad av Christy Pope under hennes tid på den legendariska baren Milk & Honey i New York. Där experimenterade hon med att byta ut ginbasen mot tequila blanco, vilket gav drinken en ny, distinkt karaktär med mer krydda & djup. Drinkens arv är […]

Twelve Miles Out Cocktail med ljus rom, punsch & calvados

Twelve Miles Out Cocktail

Twelve Miles Out Cocktail Twelve Miles Out är en klassiker från förbudstiden och rymmer i sitt namn en historisk signal: under USA:s förbudstid utvidgades jurisdiktionen från de ursprungliga tre sjömil till tolv mil från kustlinjen. Drinken är dokumenterad i The Savoy Cocktail Book från 1930 av Harry Craddock, där den ursprungligen föreslogs skakad snarare än […]

Pauline med ljus rom, citronjuice, sockerlag, absinthe, orange bitters & saltlösning

Pauline

Pauline Pauline är en cocktail med vintageanknytning som först dokumenterats i Harry Craddock’s The Savoy Cocktail Book från 1930. I originalet beskrivs den som: “PAULINE COCKTAIL. (6 people) 3 Glasses Rum. 3 Glasses Sweetened Lemon Juice. 1 Dash Absinthe Bitters. A little Nutmeg, grated.”  Drinkens karaktär är tydligt släkt med traditionella sura romdrinkar som var […]

Fairbanks No.1 med gin, apricot brandy, torr vermouth, citronjuice & grenadine

Fairbanks No.1

Fairbanks No.1 Fairbanks No.1 har sina rötter i tidiga 1900-talets amerikanska barscener. Den omnämns redan 1907 i Chicago Tribune som “Fairbanks Cocktail” & sägs då ha uppfunnits i St. Louis på McTaque’s, till ära för vicepresident “Fairbanks”.  Receptet beskrivs där med torra gin- & vermouthtoner, Crème de Noyaux & orange bitters, serverad som “frappé” i […]