Tony Conigliaro
Tony Conigliaro är en internationellt erkänd bartender och författare, känd för sitt banbrytande arbete inom mixologi och cocktailkreation. Han har gjort stora framsteg inom den molekylära mixologin, en subdisciplin inom bartending som innehåller vetenskapliga metoder för att skapa unika smaker, texturer och presentationer.
Conigliaro, född i Storbritannien, startade sin karriär inom bartending på 1990-talet. Hans banbrytande arbete inom cocktailvärlden började dock först på 2000-talet, när han öppnade sitt första etablissemang, Bar 69 Colebrooke Row, i London 2009. Baren, ofta känd som "The Bar With No Name", blev snabbt känd för sina innovativa och vetenskapligt framtagna cocktails.
Efter framgången med 69 Colebrooke Row, öppnade Conigliaro The Drink Factory, ett kreativt laboratorium och konsultföretag som syftar till att utforska gränserna för cocktails och smaker. The Drink Factory har sedan dess arbetat med en rad högprofilerade kunder, inklusive ledande restauranger och sprittillverkare.
År 2012 öppnade Conigliaro Zetter Townhouse, en cocktail lounge i London som snabbt blev känd för sin unika cocktailmeny. Året därpå öppnade han en annan bar, Bar Termini, som erbjuder italiensk-inspirerade cocktails och kaffe.
Conigliaro har skrivit flera böcker om cocktails och mixologi, inklusive "69 Colebrooke Row" och "Drinks". I sitt arbete försöker han ofta att skapa unika smakprofiler genom att använda oväntade ingredienser och vetenskapliga metoder.
Tony Conigliaro har gjort stora framsteg i att förändra hur vi tänker på cocktails, inte bara som drycker utan som kulinariska verk. Hans arbete har förändrat cocktailkulturen och satt standarden för vad som är möjligt inom mixologi.
Panacea
Panacea Panacea är skapad av Ryan Chetiyawardana, mer känd som Mr Lyan – en av samtida cocktailvärldens mest inflytelserika innovatörer & grundare av barer som White Lyan, Dandelyan & Lyaness i London. Drinkens namn, “Panacea”, betyder universalmedel & speglar Chetiyawardanas filosofi om naturliga ingredienser & sensorisk balans. Kombinationen av whisky, citron & blåbär-lavendelsyrup är typisk […]
Knight
Knight Knight omnämns som en klassisk cocktail i The Fine Art of Mixing Drinks (1948) av David A. Embury. Embury beskriver Knight som ett exempel på hur balans mellan stark bas, likör & syra kan skapa elegans i glaset – en komposition i samma familj som exempelvis Sidecar men med en tydligare ört- & likördimension […]
Yacht Club
Yacht Club Yacht Club återfinns i David A. Emburys klassiska verk The Fine Art of Mixing Drinks (1948), där den beskrivs som en av de många välbalanserade romcocktails som följer hans princip om proportioner & harmoni mellan sprit, sötma & arom. Embury såg den som en refined variation på de karibiska romcocktailerna – mindre söt […]
Cazuela Voladora
Cazuela Voladora Cazuela Voladora härstammar från Jalisco-regionen i Mexiko & har blivit en uppskattad del av lokal spritkultur, särskilt omkring städer som Guadalajara & La Barca. Ursprungligen gjordes drinken i lergrytor (cazuelas de barro) för att svalka & dela drycken i grupp, därav namnet “voladora” – “flygande”, som anspelar på att bunken sprids & delas […]
Mañana Daiquiri
Mañana Daiquiri Mañana Daiquiri är en variant av daiquiri som dokumenterats i modern cocktaillitteratur, & receptet anges som “adapted from David A. Embury’s The Fine Art of Mixing Drinks (1948)”. Drinken syns alltså som ett exempel på hur den klassiska rom-syra-socker-formeln kan ges en fruktigare twist med aprikossmak & grenadin. Namnet “Mañana” (spanska för “imorgon”) […]
Larchmont
Larchmont Larchmont är en klassisk cocktail beskriven av David A. Embury i hans inflytelserika bok The Fine Art of Mixing Drinks (1948). Som många av Emburys recept var Larchmont inte nödvändigtvis skapad bakom en bar, utan framtagen genom hans teoretiska förståelse för balans mellan sötma, syra & styrka. Namnet tros ha inspirerats av Larchmont Village […]
Clara Bow
Clara Bow Clara Bow skapades av Lynnette Marrero tillsammans med Jim Kearns i New York under slutet av 2000-talet. Drinken är uppkallad efter 1920-talets ikoniska stumfilmsstjärna Clara Bow, känd som “The It Girl” – en symbol för frihet, energi & glamour. Marrero, en pionjär inom den moderna cocktailrörelsen & medgrundare av Speed Rack, ville skapa […]
David A. Embury
David A. Embury David A. Embury förändrade synen på cocktails – inte genom att stå bakom en bardisk, utan genom att sätta sig vid skrivbordet. Som jurist till yrket & entusiast på fritiden skrev han The Fine Art of Mixing Drinks (1948), ett verk som sedan dess betraktas som ett av de mest inflytelserika dokumenten […]
Honeysuckle Daiquiri
Honeysuckle Daiquiri Honeysuckle Daiquiri är nära knuten till David A. Embury, författaren till den klassiska cocktailboken The Fine Art of Mixing Drinks (1948). Embury föreslog flera varianter av den traditionella daiquirin & beskrev Honeysuckle som en särskilt elegant version där socker byts ut mot honungssirap för en mildare, mer aromatisk sötma. Namnet “Honeysuckle” – engelska […]
Salmoncito
Salmoncito Salmoncito skapades 2013 av bartendern Khristian de la Torre på baren Maison Artemisia i Mexiko-City. Den föddes som en modern aperitif – ett uninspirerat riff på gin & tonic med Campari och grapefrukt, men med distinkt mexikansk prägel och färgton som gav drinken dess namn. Namnet “Salmoncito” betyder ungefär “liten lax” och refererar till […]


