
Tony Conigliaro
Tony Conigliaro är en internationellt erkänd bartender och författare, känd för sitt banbrytande arbete inom mixologi och cocktailkreation. Han har gjort stora framsteg inom den molekylära mixologin, en subdisciplin inom bartending som innehåller vetenskapliga metoder för att skapa unika smaker, texturer och presentationer.
Conigliaro, född i Storbritannien, startade sin karriär inom bartending på 1990-talet. Hans banbrytande arbete inom cocktailvärlden började dock först på 2000-talet, när han öppnade sitt första etablissemang, Bar 69 Colebrooke Row, i London 2009. Baren, ofta känd som "The Bar With No Name", blev snabbt känd för sina innovativa och vetenskapligt framtagna cocktails.
Efter framgången med 69 Colebrooke Row, öppnade Conigliaro The Drink Factory, ett kreativt laboratorium och konsultföretag som syftar till att utforska gränserna för cocktails och smaker. The Drink Factory har sedan dess arbetat med en rad högprofilerade kunder, inklusive ledande restauranger och sprittillverkare.
År 2012 öppnade Conigliaro Zetter Townhouse, en cocktail lounge i London som snabbt blev känd för sin unika cocktailmeny. Året därpå öppnade han en annan bar, Bar Termini, som erbjuder italiensk-inspirerade cocktails och kaffe.
Conigliaro har skrivit flera böcker om cocktails och mixologi, inklusive "69 Colebrooke Row" och "Drinks". I sitt arbete försöker han ofta att skapa unika smakprofiler genom att använda oväntade ingredienser och vetenskapliga metoder.
Tony Conigliaro har gjort stora framsteg i att förändra hur vi tänker på cocktails, inte bara som drycker utan som kulinariska verk. Hans arbete har förändrat cocktailkulturen och satt standarden för vad som är möjligt inom mixologi.
Perfect Manhattan
Perfect Manhattan Perfect Manhattan är en variant på den klassiska Manhattan-cocktailen, som dokumenterades redan i slutet av 1800-talet. Själva namnet “Perfect” syftar på balansen mellan lika delar söt & torr vermouth – en metod som användes för att mildra sötman & ge drinken större aromatisk bredd. Denna version började förekomma i cocktailböcker från tidigt 1900-tal, […]
Stanley Clisby Arthurs
Stanley Clisby Arthurs Arthur anlände till Louisiana 1915 & ägnade livet åt att dokumentera regionens kultur & kulinariska sedvänjor. Han skrev flera verk om områdets historia, koordinat med sin cocktailbok, som blev en kultklassiker inom barvärlden. I Famous New Orleans Drinks… samlade Arthur detaljerade recept på klassiker som Ramos Gin Fizz, Sazerac & Vieux Carré […]
Famous New Orleans Drinks and How to Mix ’Em
Boktitel Famous New Orleans Drinks and How to Mix ‘Em Författare Stanley Clisby Arthur Utgivningsår 1937 Sammanfattning Denna klassiska bok avslöjar hemligheterna bakom New Orleans mest kända drinkar – från Mississippi Planter’s Punch till Vieux Carré, Ramos Gin Fizz & Absinthe Anisette. Förutom recept bjuder Stanley Clisby Arthur på färgstarka berättelser kring varje drink, som […]
A la Louisiane
A la Louisiane A La Louisiane, även kallad De La Louisiane eller Cocktail à la Louisiane, har sitt ursprung i New Orleans – signaturdrinken på restaurang La Louisiane, grundad 1881. Första dokumentationen skedde 1937 i Stanley Clisby Arthurs bok Famous New Orleans Drinks and How to Mix ‘Em, där drinken presenteras som en örtig variation av klassikern Vieux Carré. […]
Red Earl
Red Earl Red Earl skapades av Salvatore Calabrese för Earl Spencer – bror till Diana, Prinsessan av Wales – troligen som en personlig drink respektive hyllning. Calabrese designade drinken för att spegla Earl Spencers elegans & stil, med en ren & bärig profil som ändå bär på subtil komplexitet. Svårhetsgrad: Medel Elegant & fruktig cocktail med […]
Corleone
Corleone Corleone skapades av Ryan Magarian, USA-baserad bartender & medgrundare av Aviation Gin samt grundare av baren Oven & Shaker i Portland. Drinken introducerades runt 2011-2012 som en del av hans “fresh”-kategori – fruktigt, balanserat & tillgängligt . Namnet, som anspelar på den berömda familjen i Gudfadern, speglar druvbasens elegans & komplexitet som kombineras med […]
Queen’s Park Hotel Super Cocktail
Queen’s Park Hotel Super Cocktail Queen’s Park Hotel Super Cocktail är en historisk romcocktail med ursprung från det anrika Queen’s Park Hotel i Port of Spain, Trinidad. Denna drink, som först dokumenterades 1932 av den brittiske reseskribenten Owen Rutter, kombinerar karibisk rom med europeiska influenser som söt vermouth oc&h grenadin, vilket resulterar i en balanserad […]
Queen’s Park Hotel
Queen’s Park Hotel Queen’s Park Hotel i Port of Spain, Trinidad, var en av Karibiens mest ikoniska hotell & barer under 1900-talet. Beläget vid Queen’s Park Savannah, blev hotellet en samlingspunkt för internationella resenärer, jetsetters & cocktailentusiaster. Dess inflytande på dryckeskulturen sträcker sig långt bortom Trinidads gränser. Historia & koncept Hotellet öppnade den 15 januari […]
Queen´s Park Swizzle
Queen´s Park Swizzle Queen’s Park Swizzle har sitt ursprung på Queen’s Park Hotel i Port of Spain, Trinidad, under 1920-talet. Hotellet var en exklusiv tillflyktsort för amerikanska turister & affärsmän, särskilt under förbudstiden i USA. Drinken bygger på äldre swizzle-teknik från Karibien, där man använde en träpinne (en swizzle stick) från ett specifikt träd för […]
Yellow Belly Martini
Yellow Belly Martini Yellow Belly Martini är en modern tolkning inom den stora familjen citrusbaserade martinis som växte fram parallellt med vodkans popularitet från slutet av 1990-talet & framåt. Även om den exakta ursprungsplatsen är okänd, har drinken dykt upp på flera digitala cocktailsidor, inklusive Mixel & andra online-baserade receptsamlingar. Namnet “Yellow Belly” anspelar sannolikt […]