Skärmavbild 2023-06-20 kl. 10.56.29

Tony Conigliaro

Tony Conigliaro är en internationellt erkänd bartender och författare, känd för sitt banbrytande arbete inom mixologi och cocktailkreation. Han har gjort stora framsteg inom den molekylära mixologin, en subdisciplin inom bartending som innehåller vetenskapliga metoder för att skapa unika smaker, texturer och presentationer.

Conigliaro, född i Storbritannien, startade sin karriär inom bartending på 1990-talet. Hans banbrytande arbete inom cocktailvärlden började dock först på 2000-talet, när han öppnade sitt första etablissemang, Bar 69 Colebrooke Row, i London 2009. Baren, ofta känd som "The Bar With No Name", blev snabbt känd för sina innovativa och vetenskapligt framtagna cocktails.

Efter framgången med 69 Colebrooke Row, öppnade Conigliaro The Drink Factory, ett kreativt laboratorium och konsultföretag som syftar till att utforska gränserna för cocktails och smaker. The Drink Factory har sedan dess arbetat med en rad högprofilerade kunder, inklusive ledande restauranger och sprittillverkare.

År 2012 öppnade Conigliaro Zetter Townhouse, en cocktail lounge i London som snabbt blev känd för sin unika cocktailmeny. Året därpå öppnade han en annan bar, Bar Termini, som erbjuder italiensk-inspirerade cocktails och kaffe.

Conigliaro har skrivit flera böcker om cocktails och mixologi, inklusive "69 Colebrooke Row" och "Drinks". I sitt arbete försöker han ofta att skapa unika smakprofiler genom att använda oväntade ingredienser och vetenskapliga metoder.

Tony Conigliaro har gjort stora framsteg i att förändra hur vi tänker på cocktails, inte bara som drycker utan som kulinariska verk. Hans arbete har förändrat cocktailkulturen och satt standarden för vad som är möjligt inom mixologi.

bramble med gin, citron & björnbär

Bramble

Bramble Bramble skapades av Dick Bradsell, en inflytelserik bartender i London, på 1980-talet. Bradsell är känd för att ha varit en drivande kraft i utvecklingen av Londons cocktailscen, & han skapade många innovativa & kreativa cocktails, men Bramble är förmodligen hans mest kända. Inspirationen kom från Bradsells barndom på Isle of Wight, där han brukade […]

Gimlet med gin, lime & sockerlag

Gimlet

Gimlet Ursprunget till Gimlet är djupt rotat i brittisk marinhistoria. Namnet kommer troligen från Sir Thomas Gimlette (1857-1943), en kirurg i Royal Navy, som först blandade gin med limejuice i ett försök att få sjömännen att dricka limejuice som ett botemedel mot skörbjugg, en sjukdom orsakad av vitamin C-brist. Den friska smaken av lime kompletterade […]

Martinez med gin, söt vermouth, maraschino & orange bitters

Martinez

Martinez Martinez anses vara en av de äldsta cocktailerna som föregår den moderna Dry Martinin, & dess ursprung är omsvept av flera teorier. En av de mest kända teorierna är att drinken skapades på 1860-talet av Jerry Thomas, den berömda bartendern som ofta kallas “cocktailens fader.” Enligt legenden skapade Thomas drinken för en resenär som […]

Negroni med gin, söt vermouth & campari

Negroni

Negroni Negroni har en intressant historia som går tillbaka till det tidiga 1900-talet i Florens, Italien. Det sägs att det var en greve, Camillo Negroni, som först beställde drycken. Han var en känd bonvivant & resenär, & efter att ha tillbringat tid i London, där gin var populärt, återvände han till Italien & började be […]

Dry Martini görs med gin & torr vermouth

Dry Martini – så gör du världens mest eleganta cocktail

Dry Martini Termen “dry” i Dry Martini hänvisar till användningen av torr vermouth, som är mindre söt än söt vermouth. I allmänhet innebär en “dry” att det används mindre vermouth; ju mindre vermouth, desto “torrare” martini. Ursprunget är lite oklart, men det tros ha utvecklats från en tidigare cocktail känd som Martinez. Martinez, som serverades […]

Aviation, gin, maraschino, creme de violette, citron

Aviation

Aviation Aviation är en cocktail från den tidiga 1900-talets guldålder för cocktails, & dess namn är en hyllning till den då nya & spännande världen av flygning. Den första dokumenterade referensen till drinken finns i Recipes for Mixed Drinks (1916), en cocktailbok av Hugo Ensslin, som var bartender på Hotel Wallick i New York. Ursprungligen […]

Spirited Cocktails

7 tequiladrinkar att göra hemma Från klassiker till moderna tequiladrinkar som passar perfekt att göra hemma. Till recepten Historien om Dry Martini Kanske den  mest ikoniska av alla drinkar. Runt Dry Martini duggar anekdoterna tätt. Fort Lauderdale Antalet cocktails som Sam Ross fått publicerade på ett eller annat sätt & ibland svårt att räkna. De […]

mojito görs med ljus rom, socker, mynta, limejuice & soda

Mojito

Mojito Mojito är en klassisk kubansk cocktail som har blivit en favorit över hela världen, känd för sin uppfriskande blandning av söta, syrliga & mintiga smaker. Den består av fem huvudingredienser: vit rom, sockerlag eller socker, limejuice, sodavatten & färsk mynta. Dessa ingredienser skapar en harmonisk balans mellan syrlighet, sötma & myntans friskhet, vilket gör […]

Moscow Mule med vodka, ginger beer & limejuice

Moscow Mule

Moscow Mule Moscow Mule är en populär och uppfriskande cocktail som är känd för sin distinkta presentation i en kopparmugg. Det är en enkel cocktail, bestående av endast tre huvudingredienser: vodka, ginger beer & limejuice. Trots dess namn har drycken ingen direkt koppling till Moskva eller Ryssland, förutom att vodka är en populär spritsort i […]

Papa Doble eller Hemingway daiquiri

Papa Doble

Papa Doble Papa Doble, mer också känd som Hemingway Daiquiri eller Hemingway Special, är en variation på den klassiska Daiquiri cocktailen. Namnet kommer från Ernest Hemingway själv – “Papa” var ett smeknamn som Hemingway fick av sina vänner & “Doble” betyder dubbel på spanska, vilket hänvisar till det faktum att Hemingway föredrog att ha dubbla […]