
Tony Conigliaro
Tony Conigliaro är en internationellt erkänd bartender och författare, känd för sitt banbrytande arbete inom mixologi och cocktailkreation. Han har gjort stora framsteg inom den molekylära mixologin, en subdisciplin inom bartending som innehåller vetenskapliga metoder för att skapa unika smaker, texturer och presentationer.
Conigliaro, född i Storbritannien, startade sin karriär inom bartending på 1990-talet. Hans banbrytande arbete inom cocktailvärlden började dock först på 2000-talet, när han öppnade sitt första etablissemang, Bar 69 Colebrooke Row, i London 2009. Baren, ofta känd som "The Bar With No Name", blev snabbt känd för sina innovativa och vetenskapligt framtagna cocktails.
Efter framgången med 69 Colebrooke Row, öppnade Conigliaro The Drink Factory, ett kreativt laboratorium och konsultföretag som syftar till att utforska gränserna för cocktails och smaker. The Drink Factory har sedan dess arbetat med en rad högprofilerade kunder, inklusive ledande restauranger och sprittillverkare.
År 2012 öppnade Conigliaro Zetter Townhouse, en cocktail lounge i London som snabbt blev känd för sin unika cocktailmeny. Året därpå öppnade han en annan bar, Bar Termini, som erbjuder italiensk-inspirerade cocktails och kaffe.
Conigliaro har skrivit flera böcker om cocktails och mixologi, inklusive "69 Colebrooke Row" och "Drinks". I sitt arbete försöker han ofta att skapa unika smakprofiler genom att använda oväntade ingredienser och vetenskapliga metoder.
Tony Conigliaro har gjort stora framsteg i att förändra hur vi tänker på cocktails, inte bara som drycker utan som kulinariska verk. Hans arbete har förändrat cocktailkulturen och satt standarden för vad som är möjligt inom mixologi.
Pisco Sour – Sydamerikas mest eleganta cocktail
Pisco Sour Pisco Sour tros ha sitt ursprung i Peru på 1920-talet, skapat av bartenderen Victor Vaughen Morris. Morris var en amerikansk expat som öppnade sin egen bar i Lima, & det var där han experimenterade med lokala ingredienser & skapade Pisco Sour. Det finns dock en pågående debatt mellan Peru & Chile om var […]
Pisco
Pisco Gin är en spritsort som är känd för sin karakteristiska smak och doft av enbär. Den tillverkas genom destillation av spannmål eller andra vegetabiliska material, tillsammans med enbär och andra kryddor och örter. Gin har en lång historia och anses ha sitt ursprung i Nederländerna på 1600-talet, där den ursprungligen användes som medicin. Den […]
Brandy
Brandy Tänk dig en sval vinterkväll, en sprakande brasa och en känsla av välbefinnande med en varm kopp Brandy i handen. En sådan scen skulle vara ofullständig utan denna ädla sprit. Brandy, som härstammar från ordet “brandewijn”, som betyder “bränt vin” på holländska, har värmt hjärtan och skänkt tröst i över fem århundraden. Sammanfattning Brandy […]
Pimm´s Cup
Pimm´s Cup Pimm’s Cup skapades på 1820-talet av James Pimm, en ostronbarägare i London. Han skapade Pimm’s No. 1 som ett digestivt hjälpmedel & serverade det som en “house cup”, vilket gav upphov till namnet. Drycken blev snabbt populär & började säljas på flaska under 1850-talet. Pimm’s No. 1 är en ginbaserad likör med en […]
Sazerac
Sazerac Sazerac har sitt ursprung i mitten av 1800-talet i New Orleans, Louisiana. Den ursprungliga cocktailen var faktiskt baserad på konjak & skapades av Antoine Amédée Peychaud, en apotekare & skaparen av Peychaud’s Bitters. Drinkens namn kommer från Sazerac de Forge et Fils, en konjak som ursprungligen användes i cocktailen. Under 1870-talet, på grund av […]
Rye
Rye Gin är en spritsort som är känd för sin karakteristiska smak och doft av enbär. Den tillverkas genom destillation av spannmål eller andra vegetabiliska material, tillsammans med enbär och andra kryddor och örter. Gin har en lång historia och anses ha sitt ursprung i Nederländerna på 1600-talet, där den ursprungligen användes som medicin. Den […]
Paloma
Paloma Palomas ursprung är något oklart, men det är allmänt accepterat att den skapades i Mexiko. Namnet betyder duva på spanska, men det är oklart hur cocktailen fick sitt namn. Trots att den kanske inte är lika känd internationellt som Margarita, är Paloma faktiskt en av de mest populära cocktailarna i Mexiko. Grapefruktsoda är en […]
Espresso Martini
Espresso Martini Espresso Martini uppfanns 1983 av den berömda brittiska bartendern Dick Bradsell när han arbetade på Soho Brasserie i London. Enligt anekdoten bad en känd modell (ibland påstås det vara Kate Moss, men det har aldrig bekräftats) om en drink som skulle “wake me up and fuck me up”. Bradsell, som vid den tiden […]
Margarita
Margarita Precis som med många cocktails är Margaritas exakta ursprung oklart, men det finns flera teorier. En av de mest populära är att den skapades på 1940-talet av en bartender i Tijuana, Mexiko, till ära för den amerikanska skådespelerskan Rita Hayworth, vars riktiga namn var Margarita. En annan teori är att cocktailen skapades av en […]
Tequila
Tequila Tequila, spriten med det exotiska namnet, är inte bara hjärtat av en festlig margarita, utan är även djupt rotad i det mexikanska arvet. Från aztekernas pulque, en fermenterad dryck gjord av agave, till dagens fina añejos, har destillatet gått igenom en anmärkningsvärd transformation. Sammanfattning Destillatet är en typ av mexikansk sprit som tillverkas genom […]