Sam Ross

Sam Ross

Sam Ross är en välkänd & respekterad bartender inom den internationella cocktailscenen. Född & uppvuxen i Australien, började Ross sin karriär inom bartending i Melbourne innan han flyttade till New York i USA.

Ett av de mest inflytelserika stegen i Ross karriär var hans tid på den berömda New York-baren Milk & Honey under ledning av Sasha Petraske. Där hade Ross möjlighet att verkligen förbättra & visa upp sina cocktailfärdigheter, & han blev snart känd för sin noggranna & innovativa tillvägagångssätt för cocktailframställning.

Ross har skapat flera välkända cocktails, kanske mest framträdande "Penicillin" & "Paper Plane". "Penicillin" är en cocktail gjord med skotsk whisky, citronjuice, honung- & ingefärssirap & en skvätt rökig Islay whisky, medan "Paper Plane" är en balanserad blandning av bourbon, Amaro Nonino, Aperol & citronjuice.

Ross har fått flera utmärkelser för sitt arbete, inklusive Tales of the Cocktail's American Bartender of the Year 2011, & hans bar Attaboy, som han öppnade i det tidigare utrymmet för Milk & Honey, har regelbundet placerats på listor över världens bästa barer.

Ross fortsätter att ha en stor inverkan på den globala cocktailscenen genom sitt arbete som bartender, konsult & mentor. Hans passion för bartending & hans engagemang för att utveckla & förbättra cocktailkulturen gör honom till en framstående figur inom branschen.

Tres Hands med tequila, mezcal, söt vermouth, campari & choklad bitters

Tres Hands

Tres Hands Tres Hands är en sofistikerad cocktail som kombinerar mezcal & tequila med Campari, söt vermouth & chokladbitters. Den är en del av den så kallade “Hand”-serien, skapad på den inflytelserika baren Milk & Honey i New York City. Tres Hands skapades av bartendern Sam Ross under hans tid på Milk & Honey, där […]

Right Hand med agrad rom, campari, söt vermouth & choklad bitters.

Right Hand

Right Hand Right Hand skapades av bartendern Michael McIlroy under hans tid på Milk & Honey, där han arbetade tillsammans med Sam Ross, skaparen av Left Hand. Båda drinkarna utvecklades omkring 2007-2008 & utgör varianter på den klassiska Negroni, där basalkoholen byts ut & chokladbitters tillförs för att skapa nya smakdimensioner. Medan Left Hand använder […]

Left Hand med bourbon, söt vermouth, campari & chokladbitters

Left Hand

Left Hand Left Hand introducerades i början av 2000-talet som en del av en serie drinkar kallad “Hand”-serien på Milk & Honey. Denna serie inkluderade även Right Hand (med rom), Tres Hands (med tequila & mezcal) & Smoking Hand (med skotsk whisky) . Sam Ross skapade Left Hand genom att kombinera bourbon, söt vermouth & […]

Midnight Stinger med bourbon, fernet, citronuice & socker

Midnight Stinger

Midnight Stinger Midnight Stinger är en modern tolkning av den klassiska Stinger, som traditionellt består av brandy & crème de menthe. Sam Ross, känd för att skapa innovativa cocktails som Penicillin & Paper Plane, utvecklade denna variant genom att kombinera element från både Stinger & Whiskey Sour. Genom att använda bourbon & Fernet Branca, tillsammans […]

Attaboy

Attaboy

Attaboy Attaboy är en framstående cocktailbar belägen på Lower East Side i New York City, känd för sin minimalistiska inställning till mixologi & sitt personliga tillvägagångssätt till cocktails. Öppnad 2012 av Sam Ross & Michael McIlroy, båda alumn från den berömda baren Milk & Honey, fortsätter Attaboy traditionen av exceptionell cocktailkunskap i en avslappnad & […]

Maid in Mexico med tequila, limejuice, socker, mynta & gurka

Maid in Mexico

Maid in Mexico Maid in Mexico är en variant av “Maid”-cocktailfamiljen, som ursprungligen skapades av Sam Ross, en känd bartender på den ikoniska baren Milk & Honey i New York City. Denna cocktailfamilj innehåller drinkar där huvudingrediensen är en valfri sprit, som kombineras med lime, mynta & gurka. Maid in Mexico specifikt använder reposado tequila, […]

Old Maid med gin, gurka, mynta, sockerlag & limejuice

Old Maid

Old Maid Old Maid skapades av den berömda bartenden Sam Ross vid den ikoniska baren Milk & Honey i New York City 2004. Drinken är en del av en familj av “Maid”-cocktails som Ross utvecklade, & den har blivit en stapelvara inom modern mixologi. Ross, känd för sin förmåga att balansera smaker & skapa tidlösa […]

Kentucky Maid med bourbon, gurka, mynta, lime & socker

Kentucky Maid

Kentucky Maid Kentucky Maid skapades av Sam Ross, en framstående bartender vid den berömda baren Milk & Honey i New York City. Drinken är en variant av “Old Maid”, där gin byts ut mot bourbon. Den introducerades på 2000-talet & har blivit en ikon inom modern mixologi. Kentucky Maid visar på Sam Ross’ kreativitet & […]

Milk & Honey

Milk & Honey Milk & Honey öppnade ursprungligen i New York City 1999 av Sasha Petraske och blev snabbt känt som en av pionjärerna inom den moderna speakeasy-rörelsen och craft cocktail-kulturen. Den var känd för sin diskreta entré, strikta husregler och fokus på klassiska cocktails gjorda med precision. Baren var tänkt att vara en tyst […]

Paper plane med bourbon , aoerol, amaro notion, citronjuice

Paper Plane

Paper Plane Paper Plane skapades 2007 av den australienska bartendern Sam Ross när han jobbade på den berömda baren Milk & Honey i New York City. Sam Ross är också känd för att ha skapat en annan modern klassiker, Penicillin-cocktailen. Namnet på drinken kommer från en låt av M.I.A., “Paper Planes”, som spelades ofta i […]