
Sasha Petraske
1973 - 2015
"Cocktail bartenders should drink cocktails. If you prefer a beer, you are a hypocrite and are morally wrong. You probably make bad cocktails too. It's like being an acupuncturist and going to see a western doctor when you get sick."
Sasha Petraske var en mycket inflytelserik bartender & barägare, mest känd för att ha grundat den beryktade New York-baren Milk & Honey 1999. Hans arbete har haft en betydande inverkan på den globala cocktailscenen & han anses ofta vara en pionjär inom cocktailrenässansen i början av 2000-talet.
Född 1973 i New York, startade Petraske sin karriär utan tidigare erfarenhet av bartending. Milk & Honey, som öppnades på Manhattan's Lower East Side, var känt för sin speakeasystil & sitt fokus på klassiska cocktails. Baren hade ingen skylt & krävde att gästerna följde ett specifikt regelverk, inklusive ett förbud mot oväsen & mobiltelefonsamtal. Dessa noggrant utformade detaljer skapade en unik barupplevelse som snabbt blev populär och imiterad.
Petraske var känd för sin fokusering på kvalitet & precision. Han hade en dedikerad tillvägagångssätt för cocktailtillverkning, med ett starkt fokus på traditionella tekniker & högkvalitativa ingredienser. Hans arbete med Milk & Honey inspirerade en ny generation av bartenders, inklusive Sam Ross, som senare skulle bli en framstående bartender & skapa flera kända cocktails.
Utöver Milk & Honey grundade Petraske eller var involverad i öppnandet av flera andra framstående barer, inklusive Little Branch, Dutch Kills & Middle Branch.
Petraske dog oväntat 2015 vid en ålder av 42. Hans inflytande på cocktailkulturen & bartendingindustrin fortsätter dock att leva vidare. Hans hängivenhet till kvalitet, precision och gästfokus har varit en inspiration för bartenders över hela världen.
Star Daisy
Star Daisy Star Daisy är en modern klassiker som skapades av Sasha Petraske, grundaren av den inflytelserika baren Milk & Honey i New York. Denna cocktail är en tolkning av den traditionella “Daisy”-familjen av cocktails, som kännetecknas av en bassprit, citronjuice & en söt komponent. Genom att kombinera gin, äppelbrandy & Curaçao skapade Petraske en […]
Gordon’s Cup
Gordon´s Cup Gordon’s Cup skapades av den legendariske bartendern Sasha Petraske, grundaren av den inflytelserika baren Milk & Honey i New York City. Cocktailen är en ginbaserad variant av den brasilianska drinken Caipirinha, där cachaça ersätts med gin & lime kombineras med gurka för en uppfriskande twist. Gordon’s Cup har blivit en modern klassiker inom […]
Shifting Sands
Shifting Sands Shifting Sands är en cocktail skapad av den legendariske bartendern Sasha Petraske, som var en framstående figur inom den moderna cocktailrenässansen. Petraske, mest känd för att ha öppnat Milk & Honey i New York 1999, var mästare på att skapa enkla men sofistikerade drycker som både respekterade cocktailtraditionen & introducerade nya smakkombinationer. Drinken […]
Apple Jack (av Sasha Petraske)
Apple Jack (av Sasha Petraske) Namnet “Apple Jack” har länge associerats med äppelbrandy, särskilt med Amerikas äldsta destillerad sprit, Laird’s Applejack. Äppelbrandy har en lång historia i USA & har använts i många cocktailrecept genom åren. Sasha Petraske, grundare av den ikoniska baren Milk & Honey i New York City, var känd för att återuppliva […]
Regarding Cocktails
Boktitel Regarding Cocktails Författare Sasha Petraske Utgivningsår 2016 Sammanfattning “Regarding Cocktails” är den enda boken från den sena Sasha Petraske, och den representerar hans vision om hur en cocktailbar bör drivas och hur perfekta cocktails skapas. Boken innehåller 85 cocktailrecept, skapade av Petraske och de bartenders han har utbildat, samt personliga anekdoter och essäer skrivna […]
Milk & Honey
Milk & Honey Milk & Honey öppnade ursprungligen i New York City 1999 av Sasha Petraske och blev snabbt känt som en av pionjärerna inom den moderna speakeasy-rörelsen och craft cocktail-kulturen. Den var känd för sin diskreta entré, strikta husregler och fokus på klassiska cocktails gjorda med precision. Baren var tänkt att vara en tyst […]