
Negroni Sbagliato
Historien om Negroni Sbagliato är både charmig & anekdotisk. Drinken sägs ha skapats av misstag av bartender Mirko Stocchetto på Bar Basso i Milano under tidigt 1970-tal. Enligt berättelsen nådde Stocchetto efter en flaska gin men tog istället en flaska prosecco & hällde den i drinken. Resultatet blev en oväntat populär variant på den traditionella Negroni. Istället för att korrigera misstaget, omfamnade Stocchetto & hans kunder den nya skapelsen, så föddes Negroni Sbagliato.
Sedan dess har cocktailen blivit en älskad variant av den klassiska Negroni & är ett bevis på att ibland kan de bästa sakerna i livet uppstå från misstag. Dess lätta och bubblande karaktär har gjort den till en favorit, särskilt under varma månader & vid sociala samlingar.

Svårhetsgrad:
Lätt

Negroni Sbagliato
Ingredienser
- 30 ml Campari
- 30 ml Söt vermouth
- 30 ml Prosecco
Instruktioner
- Häll campari & söt vermouth i ett rörglas med is
- Rör tills väl kylt
- Sila upp i ett low ball glas med is & toppa med prosecco
- Garnera med apelsinzest