Negroni Sbagliato med Campari, söt vermouth & prosecco

Negroni Sbagliato

Historien om Negroni Sbagliato är både charmig & anekdotisk. Drinken sägs ha skapats av misstag av bartender Mirko Stocchetto på Bar Basso i Milano under tidigt 1970-tal. Enligt berättelsen nådde Stocchetto efter en flaska gin men tog istället en flaska prosecco & hällde den i drinken. Resultatet blev en oväntat populär variant på den traditionella Negroni. Istället för att korrigera misstaget, omfamnade Stocchetto & hans kunder den nya skapelsen, så föddes Negroni Sbagliato.

Sedan dess har cocktailen blivit en älskad variant av den klassiska Negroni & är ett bevis på att ibland kan de bästa sakerna i livet uppstå från misstag. Dess lätta och bubblande karaktär har gjort den till en favorit, särskilt under varma månader & vid sociala samlingar.

easy-icon

Svårhetsgrad:
Lätt

Negroni Sbagliato med Campari, söt vermouth & prosecco

Negroni Sbagliato

Inget betyg än
Twist på den klassiska Negroni-cocktailen. Traditionellt består en Negroni av lika delar gin, söt vermouth och Campari, men i en Negroni Sbagliato byts ginen ut mot mousserande vin eller prosecco. Detta ger drinken en lättare, sprudlande kvalitet jämfört med den mer robusta originalversionen. Smakprofilen förblir bitter-söt men med en ljusare och mer uppfriskande känsla, vilket gör den perfekt för aperitivo-timmar eller sommarfestligheter.
Course Drinkar
Keyword campari, Prosecco, söt vermouth
Prep Time 1 minute
Cook Time 1 minute
Total Time 2 minutes
Servings 1

Ingredienser

  • 30 ml Campari
  • 30 ml Söt vermouth
  • 30 ml Prosecco

Instruktioner

  • Häll campari & söt vermouth i ett rörglas med is
  • Rör tills väl kylt
  • Sila upp i ett low ball glas med is & toppa med prosecco
  • Garnera med apelsinzest

Rekommenderad utrustning