Death in the Afternoon med absinth & champagne

Death in the Afternoon

Death in the Afternoon är en cocktail som skall ha skapats av den berömde författaren Ernest Hemingway. Receptet publicerades först i boken "So Red the Nose, or Breath in the Afternoon", utgiven 1935. Boken var en samling av cocktailrecept från olika författare.

Hemingway beskrev själv hur man skulle dricka cocktailen & föreslog att man skulle dricka tre till fem av dessa cocktails för att vara "vaken hela eftermiddagen". Namnet på drinken är också titeln på en av Hemingways böcker, och cocktailen har blivit en symbol för hans livsstil & litterära persona.

Absint, en sprit känd för sin höga alkoholhalt & sitt rykte om att vara psykoaktiv, tillsammans med champagne, gör den till en stark & potentiellt bedövande dryck, vilket speglar Hemingways egen smak för det äventyrliga & extravaganta. Drinken har fortsatt att fascinera cocktailentusiaster & litteraturälskare genom åren.

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Death in the Afternoon med absinth & champagne

Death in the Afternoon

Inget betyg än
En cocktail som kombinerar absint med mousserande vin. Den är känd för sin distinkta smak & sitt höga alkoholinnehåll, & har en karakteristisk blekgrön färg när den är färdigblandad.
Course Drinkar
Keyword Absinth, Champagne
Prep Time 1 minute
Cook Time 1 minute
Total Time 2 minutes
Servings 1

Ingredienser

  • 45 ml Absinthe
  • 150 ml Champagne

Instruktioner

  • Häll absinthe i ett cocktailglas
  • Toppa upp med champagne eller mousserande
Notera att mängden absinthe kan varieras. Orginalreceptet med 45 ml blir väldigt stark absinthton. Om är ovan vid absinthe rekommenderar vi att du börjar med 5 ml absinthe. 

Notes

Notera att mängden absinthe kan varieras. Orginalreceptet med 45 ml blir väldigt stark absinthton. Om är ovan vid absinthe rekommenderar vi att du börjar med 5 ml absinthe.