Pauline med ljus rom, citronjuice, sockerlag, absinthe, orange bitters & saltlösning

Pauline

Pauline är en cocktail med vintageanknytning som först dokumenterats i Harry Craddock’s The Savoy Cocktail Book från 1930. I originalet beskrivs den som: “PAULINE COCKTAIL. (6 people) 3 Glasses Rum. 3 Glasses Sweetened Lemon Juice. 1 Dash Absinthe Bitters. A little Nutmeg, grated.” 

Drinkens karaktär är tydligt släkt med traditionella sura romdrinkar som var vanliga vid tiden – med absintbitter & muskot ger den en aromatisk förfining som inte alla drinksorter hade. Den har återupptäckts & moderniserats på senare tid bland bartenders som vill ge klassiker ny lyster, som t.ex. på The Gibson i Washington D.C., där man anpassat receptet till rena sours med detaljjustering via absint & orange bitters

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Pauline

Inget betyg än
Elegant, citrusig & aromatisk cocktail med en mjukt fruktig bas från ljus rom. Den har fräsch syra från citronjuice & rik sötma från sockerlag. Små nyanser av absint tillför komplexitet, medan en knivsudd salt (saline) & ett stänk orange bitters ramar in smaken. En lätt dusting av muskot ger en värmande aromatisk touch & rundar av profilen till elegans.
Course Drinkar
Keyword 2:1 sockerlag, Absinth, citronjuice, Ljus rom, orange bitters, saltlösning
Prep Time 2 minutes
Cook Time 2 minutes
Total Time 4 minutes
Servings 1

Ingredienser

Instruktioner

  • Kombinera alla ingredienser i en shaker & fyll med is
  • Skaka till väl kylt
  • Sila upp i valt glas
  • Garnera efter tycke, här med torkad citron & riv lite muskot på toppen
Pauline med ljus rom, citronjuice, sockerlag, absinthe, orange bitters & saltlösning