
Fairbanks No.1
Fairbanks No.1 har sina rötter i tidiga 1900-talets amerikanska barscener. Den omnämns redan 1907 i Chicago Tribune som “Fairbanks Cocktail” & sägs då ha uppfunnits i St. Louis på McTaque’s, till ära för vicepresident “Fairbanks”. Receptet beskrivs där med torra gin- & vermouthtoner, Crème de Noyaux & orange bitters, serverad som “frappé” i ett högt smalt glas.
Harry Craddock inkluderade denna version i The Savoy Cocktail Book (1930), kallad Fairbanks No.1, vilket hjälpte till att popularisera drinken bland cocktailtraditionens klassiker.

Svårhetsgrad:
Medel
Fairbanks No.1
Ingredienser
- 30 ml Gin
- 30 ml Apricot Brandy
- 30 ml Torr vermouth
- 10 ml Citronjuice
- 5 ml Grenadine
- 10 ml Vatten
Instruktioner
- Kombinera alla ingredienser i en shaker & fyll med is
- Skaka tills väl kylt
- Sila upp i valt glas & garnera efter tycke
Rekommenderad utrustning
