Queen´s Park Swizzle med demarararom, limejuice, sockerlag, mynta & angostura bittters

Queen´s Park Swizzle

Queen’s Park Swizzle har sitt ursprung på Queen’s Park Hotel i Port of Spain, Trinidad, under 1920-talet. Hotellet var en exklusiv tillflyktsort för amerikanska turister & affärsmän, särskilt under förbudstiden i USA. Drinken bygger på äldre swizzle-teknik från Karibien, där man använde en träpinne (en swizzle stick) från ett specifikt träd för att kyla & blanda drinken med krossad is. Queen’s Park Swizzle blev snabbt hotellets signaturcocktail & betraktas idag som en av de mest ikoniska romdrinkarna med karibisk prägel. Den har beskrivits av många cocktailhistoriker som en ”Mojito på steroider”, men med ett djup & en kryddighet som gör den helt unik.

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Queen´s Park Swizzle

Inget betyg än
Kraftfull men ändå förföriskt fräsch romcocktail. Den förenar sötma, lime & myntans aromer med kryddiga toner från mörk rom & angostura bitter. Resultatet är en svalkande & uppiggande drink med karibisk själ – fyllig, syrlig, örtig & med en komplex avslutning som gör den till en klassiker för varma kvällar.
Course Drinkar
Keyword Angostura Bitters, Demarararom, limejuice, mynta, sockerlag
Prep Time 2 minutes
Cook Time 2 minutes
Total Time 4 minutes
Servings 1

Ingredienser

  • 60 ml Demarararom
  • 30 ml Limejuice
  • 20 ml Sockerlag
  • 10 st Myntablad
  • 10 stänk Angostura bitters Minst!

Instruktioner

Med Shaker

  • Kombinera allt utom Angostura bitter i en shaker & addera en skopa krossad is
  • Whip shake tills ljudet av isen minskat kraftigt
  • Sila upp i valt glas
  • Toppa med krossad is
  • Stänk på rejält med Angostura Bitters
  • Toppa med mer is & garnera med mytakvist

Med Swizzle stick

  • Kombinera allt utom angostura bitters direkt i glaset & tillsätt en skopa is
  • Swizzla drinken
  • Mer krossad is & stänk på Angostura bitters
  • Toppa med krossad & garnera
Queen´s Park Swizzle med demarararom, limejuice, sockerlag, mynta & angostura bittters