
Queen´s Park Swizzle
Queen’s Park Swizzle har sitt ursprung på Queen’s Park Hotel i Port of Spain, Trinidad, under 1920-talet. Hotellet var en exklusiv tillflyktsort för amerikanska turister & affärsmän, särskilt under förbudstiden i USA. Drinken bygger på äldre swizzle-teknik från Karibien, där man använde en träpinne (en swizzle stick) från ett specifikt träd för att kyla & blanda drinken med krossad is. Queen’s Park Swizzle blev snabbt hotellets signaturcocktail & betraktas idag som en av de mest ikoniska romdrinkarna med karibisk prägel. Den har beskrivits av många cocktailhistoriker som en ”Mojito på steroider”, men med ett djup & en kryddighet som gör den helt unik.

Svårhetsgrad:
Medel
Queen´s Park Swizzle
Instruktioner
Med Shaker
- Kombinera allt utom Angostura bitter i en shaker & addera en skopa krossad is
- Whip shake tills ljudet av isen minskat kraftigt
- Sila upp i valt glas
- Toppa med krossad is
- Stänk på rejält med Angostura Bitters
- Toppa med mer is & garnera med mytakvist
Med Swizzle stick
- Kombinera allt utom angostura bitters direkt i glaset & tillsätt en skopa is
- Swizzla drinken
- Mer krossad is & stänk på Angostura bitters
- Toppa med krossad & garnera
Rekommenderad utrustning
