
Kahlua Sour
Kahlúa Sour skapades omkring 2006 av Peter Antonsson, då Brand Ambassador för Pernod Ricard i Sverige. Målet var att visa upp Kahlúa i ett nytt ljus – bort från dessertdrinkar & in i det klassiska sour-formatet. Antonsson inspirerades av traditionella sours men bytte basen mot kaffelikör, vilket gav en cocktail med både djup, syra & mjuk elegans.

Svårhetsgrad:
Medel
Kahlúa Sour
Ingredienser
- 30 ml Kahlua
- 30 ml Mörk rom
- 30 ml Citronjuice
- 10 ml Sockerlag
- 1/2 Äggvita
Alternativt Recept
- 40 ml Kahlua
- 30 ml Citronjuice
- 1/2 Äggvita
Instruktioner
- Kombinera ingredienserna i en shaker
- Torrskaka, utan is, för att skapa ett skum & en textur
- Addera is & skaka kall
- Sila upp över is & garnera efter tycke
Rekommenderad utrustning
