Tres Hands med tequila, mezcal, söt vermouth, campari & choklad bitters

Tres Hands

Tres Hands är en sofistikerad cocktail som kombinerar mezcal & tequila med Campari, söt vermouth & chokladbitters. Den är en del av den så kallade “Hand”-serien, skapad på den inflytelserika baren Milk & Honey i New York City.

Tres Hands skapades av bartendern Sam Ross under hans tid på Milk & Honey, där han arbetade tillsammans med Michael McIlroy. Båda bartendrarna utvecklade “Hand”-serien omkring 2007–2008, där varje cocktail i serien har en unik basalkohol men delar samma struktur: en basalkohol, Campari, söt vermouth & chokladbitters.

Medan Left Hand använder bourbon & Right Hand använder lagrad rom, valde Ross att använda en kombination av mezcal & tequila i Tres Hands, vilket ger en rökig & jordig profil.

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Tres Hands

Inget betyg än
Komplex smakprofil där den rökiga karaktären från mezcal möter den jordiga tonen från tequila. Campari tillför en bitter apelsinton, medan söt vermouth ger en rik sötma. Chokladbitters rundar av drinken med en subtil kryddighet & djup.
Keyword campari, chokladbitters, Mezcal, söt vermouth, Tequila
Prep Time 2 minutes
Cook Time 2 minutes
Total Time 4 minutes
Servings 1

Ingredienser

  • 25 ml Tequila
  • 25 ml Mezcal
  • 25 ml Söt vermouth
  • 25 ml Röd italiensk bitter
  • 3 stänk Chokladbitters

Instruktioner

  • Kombinera alla ingredienser i ett rörglas & fyll med is
  • Rör tills väl kylt
  • Sila upp i valt glas

Rekommenderad utrustning

Tres Hands med tequila, mezcal, söt vermouth, campari & choklad bitters