Right Hand med agrad rom, campari, söt vermouth & choklad bitters.

Right Hand

Right Hand skapades av bartendern Michael McIlroy under hans tid på Milk & Honey, där han arbetade tillsammans med Sam Ross, skaparen av Left Hand. Båda drinkarna utvecklades omkring 2007–2008 & utgör varianter på den klassiska Negroni, där basalkoholen byts ut & chokladbitters tillförs för att skapa nya smakdimensioner.

Medan Left Hand använder bourbon som bas, valde McIlroy att använda lagrad rom i Right Hand, vilket ger en mjukare & sötare profil. Chokladbitters, särskilt Bittermens Xocolatl Mole Bitters, introducerades vid denna tidpunkt & inspirerade till skapandet av dessa nya cocktailvarianter. 

“Hand”-serien inkluderar även andra variationer som Tres Hands (med tequila & mezcal) & Smoking Hand (med skotsk whisky), alla med samma grundstruktur: en basalkohol, Campari, söt vermouth & chokladbitters.

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Right Hand med agrad rom, campari, söt vermouth & choklad bitters.

Right Hand

Inget betyg än
Balans mellan den rika sötman från lagrad rom, den bittra apelsintonen från Campari & den djupa komplexiteten från chokladbitters. Resultatet är en elegant & sofistikerad cocktail med en varm & inbjudande karaktär.
Course Drinkar
Keyword campari, chokladbitters, lagrad rom, söt vermouth
Prep Time 2 minutes
Cook Time 2 minutes
Total Time 4 minutes
Servings 1

Ingredienser

  • 45 ml Lagrad rom
  • 20 ml Italiens röd bitter
  • 20 ml Söt vermouth
  • 2 stänk Chokladbitters

Instruktioner

  • Kombinera alla ingredienser i ett rörglas & fyll med is
  • Rör tills väl kylt
  • Sila upp i valt glas & pressa en zest över

Rekommenderad utrustning