Bijou med gin, grön chartreause, söt vermouth & gin

Bijou

Bijou skapades av Harry Johnson, en pionjär inom bartenderyrket & publicerades i hans New and Improved Bartender’s Manual från 1900. Johnson namngav drinken “Bijou” på grund av dess likhet med ädelstenar, där varje ingrediens representerar en juvel. Ursprungligen innehöll receptet lika delar av varje ingrediens, men under 1980-talet återupptäckte bartendern Dale DeGroff cocktailen & justerade proportionerna genom att öka mängden gin för att balansera smakerna bättre.

Idag är Bijou en uppskattad klassiker bland cocktailentusiaster & erbjuder en inblick i den tidiga mixologins konst & smakpreferenser.

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Bijou med gin, grön chartreause, söt vermouth & gin

Bijou

Inget betyg än
Harmonisk blandning av ginens enbärstoner, Chartreusens örtiga & kryddiga nyanser samt vermouthens sötma. Tillsammans skapar dessa ingredienser en fyllig & balanserad dryck med djupa, komplexa smaker & en lång, aromatisk eftersmak.
Course Drinkar
Keyword gin, Grön charteuse, orange bitters, söt vermouth
Prep Time 2 minutes
Cook Time 2 minutes
Total Time 4 minutes
Servings 1

Ingredienser

  • 30 ml Gin
  • 15 ml Grön chartreuse
  • 30 ml Söt vermouth
  • 2 stänk Orange bitters

Instruktioner

  • Kombinera alla ingredienser i ett rörglas & fyll med is
  • Rör tills väl kylt
  • Sila upp i valt glas & pressa apelsinzest över drinken

Rekommenderad utrustning