
Casino Cocktail
Casino Cocktail har sitt ursprung i början av 1900-talet & är starkt förknippad med Hugo Ensslin, en framstående bartender som arbetade i New York. Ensslin inkluderade cocktailen i sin bok Recipes for Mixed Drinks från 1917. Drinken är en variation på hans andra ikoniska cocktail, Aviation, men utan inslaget av crème de violette, vilket ger Casino en mer ren & fräsch profil.
En tidigare version av Casino nämndes dock redan 1909 i Jacob A. Didiers The Reminder (tredje upplagan), vilket indikerar att receptet hade flera versioner & utvecklades över tid innan Ensslin populariserade det.
Harry Craddock, en annan inflytelserik bartender, bevarade Ensslins recept i sin berömda bok The Savoy Cocktail Book från 1930. Craddocks version av Casino Cocktail har i stort sett samma ingredienser & bekräftar cocktailens plats som en klassiker i cocktailhistorien.

Svårhetsgrad:
Medel

Casino Cocktail
Ingredienser
- 45 ml Old Tom Gin
- 20 ml Maraschinolikör
- 10 ml Citronjuice
- 10 ml Apelsinjuice
- 2 stänk Orange bitters
Instruktioner
- Häll alla ingredienser i en shaker & fyll med is
- Skaka tills väl kylt
- Sila upp i valt cocktailglas & garnera efter tycke