
Canchánchara
Canchánchara sägs vara den äldsta kubanska cocktailen, skapad av de kubanska frihetskämparna, mambises, under det kubanska självständighetskriget på 1800-talet. Den anses vara en föregångare till den mycket mer kända Daiquirin. Drinken användes ursprungligen som en medicinsk dryck för att skydda mot kyla, med ingredienser som var lätt tillgängliga för soldaterna, som aguardiente (en form av destillerad sprit), lime & honung. Ursprungligen serverades den som en varm toddy, men idag är den en kall, uppfriskande cocktail.

Svårhetsgrad:
Medel
Canchánchara
Ingredienser
- 50 ml Ljus rom Aguardiente i orginalet
- 20 ml Limejuice
- 20 ml Honungssyrup
Instruktioner
- Häll alla ingredienser i en shaker & fyll med is
- Skaka tills väl kylt
- Sila upp i valt glas & garnera efter tycke
Rekommenderad utrustning
