Canchánchara med ljus rom, limejuice & honung

Canchánchara

Canchánchara sägs vara den äldsta kubanska cocktailen, skapad av de kubanska frihetskämparna, mambises, under det kubanska självständighetskriget på 1800-talet. Den anses vara en föregångare till den mycket mer kända Daiquirin. Drinken användes ursprungligen som en medicinsk dryck för att skydda mot kyla, med ingredienser som var lätt tillgängliga för soldaterna, som aguardiente (en form av destillerad sprit), lime & honung. Ursprungligen serverades den som en varm toddy, men idag är den en kall, uppfriskande cocktail.

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Canchánchara

Inget betyg än
Enkel men uppfriskande cocktail med djupa historiska rötter. Den kombinerar sötheten från honung med syrligheten från limejuice & den runda smaken av aguardiente eller rom. Resultatet är en balanserad drink med en lätt, citrusaktig smak som mildras av honungens lena sötma. Traditionellt serveras drinken i små, rustika lerkrus, vilket förstärker dess charm & koppling till kubansk kultur.
Course Drinkar
Keyword Honungssyrup, limejuice, Ljus rom
Prep Time 2 minutes
Cook Time 2 minutes
Total Time 4 minutes
Servings 1

Ingredienser

Instruktioner

  • Häll alla ingredienser i en shaker & fyll med is
  • Skaka tills väl kylt
  • Sila upp i valt glas & garnera efter tycke
Canchánchara med ljus rom, limejuice & honung