
St. Regis Julep
St. Regis Julep förekommer i Stanley Clisby Arthurs klassiker Famous New Orleans Drinks and How to Mix ’Em (1937), där den beskrivs som skapad av bartendern John Swago vid St. Regis Restaurant i New Orleans. Den skiljer sig från andra juleper genom sin delade bas – rye whiskey + jamaicansk rom – & sin inslag av grenadin i sötningen, vilket ger en friskare bärkaraktär.
Cocktailen blev senare återupplivad & populariserad av Ryan Gannon på baren Cure i New Orleans, som använde receptet som ett signifikant exempel vid firandet av Derby Day.
St. Regis Julep är en sofistikerad variant av Mint Julep med en struktur som balanserar robust rye & aromatisk rom. Sötningen med Demerara & grenadin ger både kola- & fruktinslag, medan mynta & krossad is skapar friskhet & kyla. En klassiker med historisk förankring & modern charm för cocktailentusiasten

Svårhetsgrad:
Medel
St. Regis Julep
Ingredienser
- 45 ml Rye whisky
- 15 ml Jamaikansk rom
- 10 ml Grenadine
- 15 ml Demararasockerlag
- 10-12 Myntablad
Instruktioner
- Kombinera alla ingredienser i valt glas
- Rör om med barskeden
- Fyll med en skopa krossad is, rör om
- Toppa med mer krossad is & garnera med myntatopp
