St. Regis Julep med rye whisky, jamaikansk rom, grenadin, demararasockerlag & mynta

St. Regis Julep

St. Regis Julep förekommer i Stanley Clisby Arthurs klassiker Famous New Orleans Drinks and How to Mix ’Em (1937), där den beskrivs som skapad av bartendern John Swago vid St. Regis Restaurant i New Orleans. Den skiljer sig från andra juleper genom sin delade bas – rye whiskey + jamaicansk rom – & sin inslag av grenadin i sötningen, vilket ger en friskare bärkaraktär.

Cocktailen blev senare återupplivad & populariserad av Ryan Gannon på baren Cure i New Orleans, som använde receptet som ett signifikant exempel vid firandet av Derby Day.

St. Regis Julep är en sofistikerad variant av Mint Julep med en struktur som balanserar robust rye & aromatisk rom. Sötningen med Demerara & grenadin ger både kola- & fruktinslag, medan mynta & krossad is skapar friskhet & kyla. En klassiker med historisk förankring & modern charm för cocktailentusiasten

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

St. Regis Julep

Inget betyg än
Kombinationen av rye whiskey & jamaicansk rom skapar en djup & maltig komplexitet. Med Demarara-sockerlag & en skvätt grenadin tillförs sötma, kola & bärtoner. Ett mjukt mintbukett på toppen ger en aromatisk friskhet – en uppdaterad variant av mint julep med både styrka & elegans.
Course Drinkar
Keyword demararasocker, grenadine, jamaikansk rom, mynta, Rye whisky
Prep Time 2 minutes
Cook Time 2 minutes
Total Time 4 minutes
Servings 1

Ingredienser

Instruktioner

  • Kombinera alla ingredienser i valt glas
  • Rör om med barskeden
  • Fyll med en skopa krossad is, rör om
  • Toppa med mer krossad is & garnera med myntatopp

Rekommenderad utrustning

St. Regis Julep med rye whisky, jamaikansk rom, grenadin, demararasockerlag & mynta