
Sherpa
Sherpa är skapad av Matt Clark & Sasha Petraske under deras tid vid Milk & Honey i New York. Den publicerades i boken Regarding Cocktails (2016), där den presenteras som en “rock-drink med tiki-krydda”. Drinken är tänkt att vara ett lågmält men smakrikt alternativ till whiskeydrinkar – något som bara behöver en stor iskub & några få ingredienser men ändå känns rik & välbalanserad.
Namnet Sherpa antyder vandrare & eskapism – en känsla av att vara på en plats långt bort från vardag, med berg & kyla – vilket matchar drinkens varma, kryddiga profil mot bourbonens djup.

Svårhetsgrad:
Medel
Sherpa
Ingredienser
- 60 ml Bourbon
- 10 ml All spice
- 10 ml Curacao
- 2 stänk Orange bitters
Instruktioner
- Kombinera alla ingredienser i ett rörglas & fyll med is
- Rör tills väl kylt
- Sila upp i valt glas & pressa en citronzest över
Rekommenderad utrustning
