Sazerac
Sazerac har sitt ursprung i mitten av 1800-talet i New Orleans, Louisiana. Den ursprungliga cocktailen var faktiskt baserad på konjak & skapades av Antoine Amédée Peychaud, en apotekare & skaparen av Peychaud's Bitters.
Drinkens namn kommer från Sazerac de Forge et Fils, en konjak som ursprungligen användes i cocktailen. Under 1870-talet, på grund av problem med vinlus (som drabbade konjakproduktionen i Frankrike), byttes konjak ut mot rågwhisky, vilket skapade den version av cocktailen som vi känner till idag.
Idag är Sazerac en populär cocktail runt om i världen, & den är särskilt associerad med New Orleans, där den ofta kallas "den officiella cocktailen i New Orleans". Dess unika kombination av smaker gör den till en djup & komplex cocktail som är både uppfriskande & värmande.
		Svårhetsgrad: 
 Medel
	
	Sazerac
Ingredienser
- 50 ml Rye whisky
 - 15 ml Sockerlag
 - 2 stänk Peychaud´s bitter
 - 2 stänk Angostura bitter
 - 2 stänk Absinth
 
Instruktioner
Sazerac
- Rulla absinth i ett väl kylt whiskyglas
 - Tillsätt övriga ingredienser i ett rörglas med is
 - Rör & sila upp över en stor isbit i whiskyglaset
 - Twista en citronzest över drinken & lägg ner bredvid isbiten
 





		
		
		
