Rob Roy med skotsk whisky, söt vermouth & angostura bitter

Rob Roy

Rob Roy skapades 1894 på Waldorf Astoria Hotel i New York. Namnet på cocktailen inspirerades av operan "Rob Roy" av Reginald De Koven & Harry B. Smith, som i sin tur var baserad på livet hos den skotske folkhjälten Rob Roy MacGregor. Operan hade premiär samma år & cocktailen blev en hyllning till detta evenemang.

Tack vare dess skotska whiskybas blev Rob Roy snabbt populär bland whiskyentusiaster & är än idag en älskad klassiker i cocktailvärlden. Dess sofistikering & djupa smak gör den till ett utmärkt val för både formella & informella tillställningar.

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Rob Roy med skotsk whisky, söt vermouth & angostura bitter

Rob Roy

Inget betyg än
klassisk skotsk whiskycocktail som är nära besläktad med den mer kända Manhattan. Den huvudsakliga skillnaden är att Rob Roy görs specifikt med skotsk whisky istället för rye eller bourbon. Cocktailen blandar skotsk whisky med söt vermouth & ett par stänk av Angostura bitters, vilket ger en rik & smakfull dryck med en söt & kryddig underton.
Course Drinkar
Keyword Angostura Bitters, skotsk whisky, söt vermouth
Prep Time 2 minutes
Cook Time 2 minutes
Servings 1

Ingredienser

  • 60 ml Skotsk whisky
  • 25 ml Söt vermouth
  • 3 stänk Angostura bitter

Instruktioner

  • Häll alla ingredienser i ett rörglas & fyll med is
  • Rör tills väl kylt
  • Sila upp i valt glas

Rekommenderad utrustning

Fler Artiklar & Recept med Whisky